Stap voor stap zijn we op weg naar een toekomstbestendige marktplaats waarbij we overgaan op Landelijk Veilen met nieuwe logistiek. Momenteel hebben we te maken met een groot tekort aan logistiek medewerkers, zowel bij ons als in de sector. Daarnaast hebben we fors meer klokkarren te verwerken dan verwacht. Tevens hebben we nog steeds te maken met uitdagingen in ons logistieke proces. Daarom starten we dit najaar nog niet met Landelijk Veilen planten. Zodra wij een goed beeld hebben wanneer we succesvol kunnen starten met Landelijk Veilen planten bespreken we dit in het begeleidingsteam Landelijk Veilen en de klantenplatforms, om gezamenlijk tot de juiste startdatum te komen.

Het uitgangspunt is dat we zorgvuldig en in goed overleg met marktpartijen de stap maken naar Landelijk Veilen planten. Ondanks de instroom van veel nieuwe mensen verwachten we dat er nog tijd nodig is voordat de logistiek weer loopt zoals klanten van ons mogen verwachten en we geen beroep meer hoeven doen op kantoormedewerkers als piekhulp en andere tijdelijke oplossingen. Bovendien moeten, om te starten, diverse randvoorwaarden zijn ingevuld.

Randvoorwaarden

Eén van die randvoorwaarden voor Landelijk Veilen planten is het orderpicken bij planten in zowel Aalsmeer als Naaldwijk. Naar aanleiding van de eerste ervaringen met orderpicken gaan we in overleg met kopers hoe we het schouwen beter kunnen inrichten. Ook bespreken we met hen de gewenste aflevervolgorde in de nieuwe logistiek, zodat deze meer afgestemd is op hun wensen.

Waarom Landelijk Veilen planten?

Landelijk Veilen planten introduceren we vanwege de voordelen voor kwekers en kopers. We brengen vraag en aanbod samen op één digitale marktplaats, zorgen voor gebundelde logistiek en transport en gaan voor optimale klantbeleving en kwaliteit van productinformatie en -foto's. We willen er zeker van zijn dat iedereen vanaf de start enthousiast is over alle onderdelen waar kwekers en kopers mee te maken krijgen.

Uiteraard houden we u op de hoogte, zodat kwekers en kopers tijdig de noodzakelijke voorbereidingen kunnen treffen.

Gerelateerd nieuws