Royal FloraHolland nomineert Bunnik Group voor International Grower of the Year Award!

10 juni 2022
Royal FloraHolland
Ieder jaar reikt AIPH de Internatioal Grower of the Year award uit aan bedrijven in de sierteelt die zich op bijzondere wijze internationaal onderscheiden. Op 14 juni vindt de uitreiking van de twaalfde editie plaats. Dit gebeurt tijdens GreenTech Amsterdam, het tuinbouw technologie evenement in RAI Amsterdam.

Over de International Grower of the Year Award

Een nominatie voor de International Grower of the Year Award betekent internationale erkenning voor genomineerde sierteeltbedrijven over de hele wereld. Naast een winnaar per categorie, is er ook een overall winnaar. Tijdens het feestelijke avondprogramma op 14 juni 2022 maakt AIPH de overall winnaar bekend die de titel ‘AIPH International Grower of the Year 2022’ (IGOTY) mag dragen en ook de ‘Gouden Roos’ mee naar huis neemt, de felbegeerde prijs binnen de sierteeltsector.

AIPH reikt de award uit in de categorieën: Eindklare planten & bomen, Jonge planten, Snijbloemen en bollen, Duurzaamheid en Inspiring Business Award.

Inspirerende uitblinkers

Genomineerde bedrijven zijn stuk voor stuk parels die uitblinken in innovatie, marktinzicht, duurzaamheid en hun personeelsbeleid. Criteria waarop ook een internationale vakjury de genomineerde bedrijven beoordeelt. We feliciteren alle genomineerde bedrijven dan ook hartelijk met hun finaleplaats!

De volgende finalisten zijn in de race voor de AIPH International Grower of the Year Award 2022:

 • Bunnik Group, Nederland
 • Brookdale Treeland Nurseries Limited, Canada
 • Jens Meyer Jungpflanzen, Duitsland
 • Luxaflor Roses, Zimbabwe
 • Matina Flowers S.A.S, Colombia
 • Metrolina Greenhouses, USA
 • Prim'rose (SCA Clementine), Marokko
 • Sitio Kolibri, Brazilië
 • Wagagai Limited, Oeganda

Royal FloraHolland nomineert Bunnik Group

Dit jaar heeft Royal FloraHolland Bunnik Group genomineerd voor de prestigieuze prijs. Ruud Knorr, CCO: “Bunnik Group heeft zijn activiteiten de laatste jaren snel uitgebreid dankzij hun uitmuntend ondernemerschap, innovatieve concepten en coöperatieve instelling. Hun succes is voor een groot deel te danken aan hun medewerkers die zelfstandig werken in een niet-hiërarchische omgeving. Een omgeving waarin zij creativiteit en plezier in het werk stimuleren. We onderbouwen onze nominatie graag aan de hand van een aantal indrukwekkende en inspirerende feiten.”

Innovatie en marktinzicht: weten wat de markt morgen vraagt
Met hun missie ‘In ieder huis een Bunnik plant!’ vrolijkt Bunnik Group heel wat huizen op. Per week verlaten zo'n 1.000.000 hippe, met passie gekweekte kamerplanten het bedrijf. Veelal in een pot uit de eigen fabriek waar ze zelf de productie van keramiek potjes met poedercoating ter hand nemen. Via Bunnik Creations worden ook potten en manden in andere materialen internationaal geproduceerd en verscheept. En alles afgestemd op de laatste trends en de vraag van morgen. Om op hun eindbestemming te zorgen voor gezelligheid en een gezond binnenklimaat.

Voor het leveren van een compleet eindproduct, klaar voor de winkelschappen, is het bedrijf continu op zoek naar de laatste trends. In hun Green Event Center, vind je die inspiratie en trends terug in de verschillende presentaties.

Genieten van de natuur. Iedereen. Voor altijd. Een blij milieu’
Bunnik kweekt en verpakt haar planten met respect voor het milieu. Planten kweken zij op een ecologische en schone manier.
 • Met 8.000 zonnepanelen op hun kassen wekt het bedrijf veel stroom op. De opbrengst kun je vergelijken met het gemiddeld verbruik van ±800 gezinnen. Hiermee voorzien zij voor meer dan 50% in hun eigen stroombehoefte.
 • Het bedrijf produceert geen CO2, het zet CO2 om in zuurstof. De planten van Bunnik Group zijn daarmee de groene longen van Zuid-Holland. De afgevangen CO2 van raffinaderijen op de Maasvlakte vindt via leidingen zijn weg naar de kassen waar de planten de CO2 omzetten naar zuurstof.
 • Het bedrijf verwarmt de kassen met restwarmte van de elektriciteitscentrale van Rotterdam.
 • Het bedrijf doet aan recyling, hergebruik en geeft grondstoffen een tweede leven.
 • De planten krijgen regenwater. Regen die op de kassen valt, vangen zij op in bassins. Daarnaast hergebruiken zij het water dat zij gebruiken in de kassen. Daarmee onderschrijven zij hun uitspraak dat je alleen duurzaam planten kweekt. Alles op het bedrijf gebeurt met aandacht voor het milieu en oog op de toekomst.
 • Het bedrijf zaaide een groenstrook in met een biodiversiteitsmengsel met 46 soorten bloemen en kruiden en creëerde zo een nectarrijke overlevingsplaats voor vlinders en bijen en een voedselbron voor de natuurlijke vijanden die van nut zijn voor de kwekerij.
 • Bunnik gebruikt biologische bestrijding. Hommels bestuiven de tomatenplanten. Gekko’s bestrijden spinnen en hun rag.
 • Het bedrijf voldoet aan de eisen op het gebied van onder andere traceerbaarheid, milieu, gewasbeschermingsmiddelen en recall procedures. En is in het bezit van de certificaten MPS A, MPS GAP, MPS SQ, GRASP en GLOBAL GAP.
0110 BP Familie
Bunnik Plants
Bunnik Plants Finalist 2022 IGOTY62a205b185a507 58690246
Finalist IGOTY
Vernieuwend personeelsbeleid met volop ruimte voor groei
Medewerkers groeien bij Bunnik Group sneller dan de planten. Als echte teamspelers delen alle 250 medewerkers mee in de jaarwinst, denken zij als één, rouleren de taken, helpen zij elkaar en leren van elkaar. Er zijn dus meer dan genoeg redenen voor Royal FloraHolland om dit prachtige, vooruitstrevende en duurzame bedrijf te nomineren voor deze prestigieuze award. Ruud Knorr, CCO: “Bunnik is een inspirerend voorbeeld voor sierteeltbedrijven wereldwijd. Een bedrijf dat ook het coöperatieve gedachtegoed onderschrijft en een warm hart toedraagt. Daarom nomineerden we Bunnik Plants met trots voor de International Grower of the Year Award!” Connect to grow.

Royal FloraHolland, trotse hoofdsponsor van IGOTY

Als Royal FloraHolland stimuleren, ondersteunen en waarderen wij onze leden en klanten in de zoektocht naar betere producten en ondernemerschap. Daarom sponsoren we onder meer:

 • de Tuinbouwondernemersprijs
 • het jaarlijkse tuinbouwevenement Kom in de Kas (dat plaatsvindt op 11 en 12 juni 2022) én
 • de AIPH International Grower of the Year Award.

Gerelateerd nieuws