Welke werking heeft de aanwezigheid van groen op de ligduur van patiënten in een ziekenhuis? Is er een relatie tussen het ervaren van straatoverlast en de aanwezigheid van groen? U leest de antwoorden op deze en vele andere vragen over de meerwaarde van groen in de volledig herziene factsheets van De Groene Agenda. Royal FloraHolland werkt hier al jaren aan mee. De factsheets kunt u gratis downloaden.

De Groene Agenda is een kennis- en onderzoeksprogramma van Royal FloraHolland, De Groene Stad en Wageningen University & Research. De uitkomsten van deze onderzoeken publiceert De Groene Stad in factsheets met daarin een breed overzicht van allerlei wetenschappelijk bewezen meerwaarden van groen, aangevuld met aanbevelingen. Er zijn nu volledig herziene versies van deze factsheets gratis beschikbaar, die u inzicht geven in de meerwaarde van groen. Onder groen wordt in deze alles verstaan van kamerplanten tot groene wanden en van bollen en vaste planten tot heesters en bomen.

Binnen, aan, op en rondom gebouwen

Er zijn specifieke factsheets voor de thema’s leren, wonen, werken en zorg. Een vijfde, de algemene factsheet, focust op overkoepelende effecten van groen, als waterhuishouding, biodiversiteit, vastgoedwaarde en geluid. De onderzoeken en resultaten hebben betrekking op binnen- en buitengroen.

Download gratis de factsheets

‘Groen is meer dan mooi’ is één van Royal FloraHolland's duurzaamheidsambities. Wij nemen deel aan De Groene Agenda en zetten ons hiermee in voor leefbare, groene steden en groene gemeenschappen. De herziene factsheets zijn vrij beschikbaar op onze website.

Meer weten

Op de website van De Groene Stad kunt u nog veel meer informatie vinden en is het ook mogelijk om losse facts te bekijken en deze ook snel te filteren op onderwerp.

Gerelateerd nieuws