H.M. Tesselaar uit Heerhugowaard, Maruwa B.V. uit Heemskerk en LoRo potplanten B.V. uit Oterleek zijn de winnaars van de vierde productcompetitie in 'The Green House' op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.  De in totaal 104 inzendingen uit Nederland en België zijn in een aansprekende show verwerkt en de komende dagen volop te bewonderen.
Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade adviesraad Bloemen & Planten, reikten op 2 juni de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

Winnaars

  • De eerste prijs van de productgroep Alstroemeria viel ten deel aan H.M. Tesselaar uit Heerhugowaard met Alstroemeria 'Annabelle' met een score van 9,33.
  • De eerste prijs van de productgroep Paeonia is behaald door Maruwa B.V. uit Heemskerk met Paeonia (Herb. Hybrid Grp) 'Belgravia' met een score van 9,65.
  • De eerste prijs van de productgroep groene kamerplanten was voor LoRo potplanten B.V. uit Oterleek met Kalanchoe beharensis. De score was 9,58.

De inzending van LoRo Potplanten B.V., Kalanchoe beharensis, had ook de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring. Deze keuring bestond uit 13 inzendingen met de hoogste scores uit de groene kamerplantencompetitie.

Floriade Excellent Award 2022

Ook is tijdens de bijeenkomst de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Hermen de Graaf van Stimuflori reikte de award uit aan H.M. Tesselaar voor Alstroemeria 'Annabelle' Het juryrapport sprak van een uitzonderlijk product met een volwitte kleur zonder spikkels, stevige stelen en gezond blad; teelttechnisch een uitstekende prestatie. Door de grote hoeveelheid aan knoppen is deze noviteit een veelbelovend product voor de consument

Doe ook mee aan de productcompetities

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 15 juni a.s. en betreft Lisianthus in de categorie snijbloemen en Bromelia in de categorie planten. Meld u aan.

Gerelateerd nieuws