Door de oorlog in Oekraïne is er minder export naar onder andere Oekraïne en Rusland. Hierdoor zijn er bedrijven die (tijdelijk) minder werkaanbod hebben voor hun medewerkers. Royal FloraHolland biedt hen een reikende hand door twee opties aan te bieden: collegiaal in- en uitlenen en personeel bij Royal FloraHolland in dienst nemen met een verkorte opzegtermijn.

Vanwege het afnemende werkaanbod bij kopers en het personeelstekort in de logistiek bij de bloemenveiling zijn wij onlangs gestart met het collegiaal in- en uitlenen van medewerkers tussen kopers en Royal FloraHolland. Dit is voor medewerkers de betere optie, omdat zij op die manier hun rechtspositie en arbeidsvoorwaarden bij hun huidige werkgever behouden.

Pilot

Voor ons allen is dit een nieuwe situatie. Daarom doet Royal FloraHolland een pilot van zes maanden met FlowerForce, een van onze kopers in Naaldwijk. "De samenwerking met Royal FloraHolland verliep vlekkeloos", zegt Michel Pronk, operationeel verantwoordelijke bij FlowerForce. "We zijn erg trots en blij dat we zo snel deze samenwerking aan konden gaan."

De verwachting is uiterlijk 1 mei inzicht te hebben in het succes van de pilot om zo eventueel andere klanten de optie van Collegiaal Uitlenen aan te bieden.

Verkorte opzegtermijn

Daarnaast bieden we medewerkers van kopers de optie bij Royal FloraHolland te solliciteren met een verkorte opzegtermijn van vijf werkdagen. Met die verkorte opzegtermijn kunnen kopers hun oud-medewerkers snel weer volledig in dienst nemen zodra het werkaanbod toeneemt.

Heeft u afnemend werkaanbod en interesse om uw medewerkers bij Royal FloraHolland aan de slag te laten gaan, neem dan contact op met Annemarie Schols-Boom.

Gerelateerd nieuws