De Benefietveiling voor Oekraïne op de klokken van Royal FloraHolland op 14 maart heeft ruim 165.000 euro opgeleverd. Vorige week veilden diverse kwekers op eigen initiatief al bloemen en planten ter waarde van ruim 41.000 euro voor Giro555. Naast een bijdrage in de vorm van transactiekosten van kwekers en kopers ter waarde van ruim 14.000 euro, heeft Royal FloraHolland het totaal bedrag aangevuld tot 250.000 euro. Daarmee is sprake van een breed gedragen actie van de Sierteeltsector voor Giro555.

Er zijn 697 partijen geveild verdeeld over 361 stapelwagens. De veiling vond plaats op alle vier de veillocaties: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Goede prijzen

Bloemen en planten bieden vreugde en troost. De financiële bijdrage vanuit de Sierteelt zal Giro555 gebruiken voor voedsel, onderdak en andere noodhulp. Na de aankondiging van de Benefietveiling op donderdag 10 maart werden direct de eerste karren aangemeld. Tot op het laatste moment hebben kwekers hun bloemen en planten aangemeld om te veilen voor de mensen in Oekraïne. De veiling die om 7.10 uur plaatsvond, had echt het karakter van een benefietveiling. Veilingmeesters hebben met enthousiasme de producten aan de man gebracht. Ook tal van kopers lieten zich van hun beste kant zien door goede prijzen te betalen.

Gerelateerd nieuws