Studentenverenigingen SSR en NoNoMes leveren parttime krachten aan Royal FloraHolland

21 februari 2022
Logistiek & transport
Werken in de sierteeltsector blijkt aantrekkelijk voor studentenverenigingen, want er zijn weer studentenverenigingen die bij Royal FloraHolland de handen uit de mouwen gaan steken. De studenten van SSR uit Leiden en NoNoMes uit Amsterdam helpen één of meerdere keren mee in onze logistieke processen in Rijnsburg en Aalsmeer.
Zowel de studenten als wij hebben hier baat bij: zij verdienen geld voor hun vereniging én wij bestrijden daarmee ons personeelstekort. Met de inzet van de studenten kunnen wij op de belangrijkste dagen onze logistieke dienstverlening op peil houden.

Geld voor de vereniging

Joy van der Geer (Assessor Acquisitie van SSR Leiden) ziet veel voordelen in deze samenwerking. "Onze commissies hebben inkomsten nodig om evenementen te kunnen organiseren. Het werken bij Royal FloraHolland is dan een uitkomst. Op een leuke manier geld verdienen voor de vereniging tussen de mooie bloemen en planten. Het is maar een kwartiertje fietsen, dus je bent er zo. We kunnen daarbij de werkdagen flexibel afstemmen. Na een paar uurtjes werk kunnen de studenten ook voldoende tijd besteden aan hun studie. Ideaal dus!"

Mond-tot-mond reclame

Erik van den Hoek, manager Logistiek Rijnsburg, is trots op deze overeenkomst. "Leiden is een aantrekkelijke arbeidsmarkt voor Rijnsburg met veel studenten in de buurt. Door de werkervaring die Leidse studenten bij ons opdoen, hoop ik dat we laten zien dat Royal FloraHolland een leuke en interessante werkgever is. Voor een (bij-)baan in de logistiek, maar ook in diverse andere functies. Als de studenten hun goede werkervaringen doorvertellen, hopen we nog meer studenten te kunnen stimuleren om bij Royal FloraHolland te komen werken. Mond-tot-mond reclame werkt tenslotte toch het beste. Door het enthousiasme van de SSR vereniging, zijn we ook bezig om andere studentenverenigingen uit Leiden te benaderen."

Samenwerking met NoNoMes

Rogier de Kreek, manager Logistieke Dienstverlening Aanvoerders, ondertekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Jamil Stacia, afgevaardigde van de Amsterdamse studentenvereniging NoNoMes. De leden van deze studentenvereniging gaan in Aalsmeer in onze logistieke processen werken. Rogier: "Doordat onze processen in hoge mate gestandaardiseerd zijn, is de inwerktijd relatief kort. Studenten leveren daardoor direct een bijdrage om ook tijdens de piek onze logistieke dienstverlening op peil te houden en verdienen geld voor hun vereniging." Een win-win situatie en een mooi voorbeeld van Connect to grow!

Gerelateerd nieuws