Looise
Het Post Harvest Kenniscentrum van Royal Floraholland organiseerde dit jaar weer voor de dertiende keer de Tulpen Benchmark. Om het nieuwe tulpenseizoen goed te beginnen, vierden we op 12 januari 2022 de winnaars van het afgelopen seizoen.
De Benchmark is een test waar tulpen van verschillen kwekers worden getest op houdbaarheid, bloeiprestatie en andere kwaliteitsaspecten. Afgelopen seizoen hebben we tulpen van 46 deelnemers mogen testen in onze houdbaarheidsruimte in Naaldwijk. Positief en opmerkelijk is dat de gemiddelde houdbaarheid steeg ten opzichte van voorgaande jaren. Maar liefst 87% van alle geteste stelen voldeed aan de verwachting van zeven dagen houdbaar.

Winnaars

Categorie beste resultaten van alle geteste cultivars samen van één deelnemer:
1e prijs: Chr. R. Boon. Debutante, Viking, Ile de France en Antarctica waren getest. 96% van de stelen stond op dag 9 nog in de vaas.
2e prijs: Black Label Laan Tulips. Royal Virgin, Flaming Margarita, Margarita, Creme Fraiche en Strong Gold waren getest. 92% van de stelen stond op dag 9 nog in de vaas.

Categorie beste resultaat van één cultivar van één deelnemer:
1e prijs: A.A. Looise met Leen van der Mark. De bloemen bleven gemiddeld 12 dagen staan en kwamen half open.
2e prijs: Groot-Vriend BV met Lions Glory. De bloemen bleven gemiddeld 12 dagen staan en kwamen volledig open.

Benchmark Vaasleven Bloemen of Houdbaarheid Planten

Hoe tevreden de consument straks is? Dat hangt af van hoe uw bloemen of planten er uiteindelijk bij staan in de woonkamer. Gelukkig kunt u zich positief onderscheiden in de markt met gegarandeerde kwaliteit. Laat uw bloemen en planten daarom testen via het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De resultaten zijn online voor u beschikbaar. Omdat u precies weet hoe het is gesteld met de kwaliteit van uw producten, verkleint u het risico op klachten en behoudt u tevreden klanten. Meer weten? Bekijk de video:

Voor vragen over de benchmark 2022, contacteer Evelyn Beckers: evelynbeckers@royalfloraholland.com

Gerelateerd nieuws