Royal Flora Holland CC pool inname
Een goedwerkende CC-pool is belangrijk voor de hele sierteeltketen. En is essentieel om goed en efficiënt zaken te kunnen blijven doen met elkaar. De kwaliteit staat echter al enkele jaren onder druk. Diverse verbeteracties vanuit Royal FloraHolland en Container Centralen zorgen wel voor een verbetering in de cijfers rondom kwaliteit, maar aanvoerders ervaren die verbetering nog onvoldoende op de tuin. Hoe nu verder?
Zowel Container Centralen als Royal FloraHolland blijven ook in 2022 inzetten op verdere kwaliteitsverbetering. U, als gebruiker, kunt ook helpen. Lever alleen goed werkende CC-onderstellen en -platen in. Hiermee verkort u ook uw eigen tijd aan ons CC-depot. En als u CC’s komt halen, controleer deze dan op kwaliteit, voordat u deze meeneemt.

Terugblik CC-bijeenkomst 2 december 2021

Tijdens de online CC-bijeenkomst van 2 december jl. hebben zowel Royal FloraHolland als Container Centralen toegelicht welke acties uitgevoerd zijn om de kwaliteit van de CC-pool (platen, onderstellen en slotjes) te verbeteren. En welke kwaliteit gemeten is. De aanwezige deelnemers hebben aangegeven, dat ondanks deze inspanningen, dit helaas nog niet tot duidelijk merkbare verbeteringen op de kwekerijen heeft gezorgd. In de discussie waren veel vragen over het quotum bij CC-platen. Het huidige quotum van Container Centralen is volgens de aanwezige deelnemers onvoldoende voor het aantal kapotte CC-platen, die op de kwekerijen gevonden worden.

Wij organiseren begin deze zomer opnieuw een bijeenkomst om met elkaar in gesprek te gaan over de kwaliteit van de CC-pool.

Verbeteracties Container Centralen

Container Centralen stuurt de komende jaren op:
  • Instroom nieuwe CC-platen.
  1. In 2022 heeft Container Centralen in zes jaar tijd net zoveel nieuwe CC-platen laten instromen als zij onder contract heeft (ca. 13 miljoen).
  2. Ook in 2023 (en verdere jaren) blijft Container Centralen 20% van hun contractpool aan CC-platen vervangen/toevoegen.
  • Zichtbaar maken van nieuwe CC platen (ook uit de reparatie) door toevoeging van een markering op de kopse kanten (in de loop van 2022).
  • Start voorbereidingen ontwikkeling nieuwe CC-plaat (ter introductie over enkele jaren).
  • Herlabelactie om het huidige CCTAG5 label (‘slotje’) te vervangen (start in 2024 onder voorbehoud van de beschikbaarheid van grondstoffen etc.).

Verhoogde inzet Royal FloraHolland op ingangscontroles CC-platen

Instroom van kapotte CC-platen heeft veel negatieve impact op de kwaliteit van CC-pool. Daarom controleren wij hierop intensief en heeft dit ook onze prioriteit in 2022. Levert u een stapel/ partij CC-platen in met zowel functionele als niet-functionele (kapotte)? Wij weigeren de stapel met één of meer niet-functionele delen in zijn totaliteit. Ook al betreft het maar één CC-plaat in de stapel.

Wat gebeurt er eigenlijk bij een ingangscontrole bij Royal FloraHolland? Bekijk de video ‘Ingangscontroles CC-pool: Kwaliteitsverbetering in de praktijk’.

Meer weten of vragen?

Neem dan gerust contact op met ons Klant Contact Center, zij helpen u graag verder.

Gerelateerd nieuws