Benchmark cyclamen Linda van Leeuwen RFH en Rob van der Hoeven OK plant
Linda van Leeuwen (RFH) en Rob van der Hoeven.
Alweer voor de tiende maal werd er een Benchmark Cyclamen georganiseerd. De winnaars van de Benchmark Garden Cyclaam 2021 zijn Euflorie en OK plant. Dit jaar konden de deelnemers opnieuw hun geteelde cyclamen insturen om de kwaliteit, houdbaarheid en verschillen in bloeiprestaties te vergelijken met collega kwekers.
Net als vorig jaar werden er Garden Cyclamen getest in een benchmark, dit keer in de showtuin van Beekenkamp Plants. Negentien telers stuurden hun cyclamen in, met een totaal van 35 inzendingen, te onderscheiden in de mini en midi cyclaam.

De bloeiprestatie was over de gehele benchmark genomen zeer goed dit seizoen. Ook de houdbaarheid van de cyclamen was goed, ondanks de regen- en hagelbuien. De extreme hitte bleef dit jaar uit. Na de 49 dagen consumentenfase heeft 100% van de inzendingen de testfase doorstaan. Ook het aantal bloemen per plant verbeterde ten opzichte van vorig jaar.

Winnaars

De kweker met de beste score in de mini cyclamen is Euflorie met de cyclamen persicum kleinbloemig Picola gemengd. De nummer twee is Kwekerij Bergcamp met de cyclamen persicum Super Serie Comp Fuji gemengd en nummer drie is K.Q. Plants met de cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie Carino.

De eerste prijs in de midi cyclamen is voor OK Plant met de cyclamen persicum midi Indiaka. De nummer twee is Firma C&M Kester met de cyclamen persicum midi Super Serie Macro. De derde plek is voor Gebr. Grootscholten met de cyclamen persicum midi Super Serie Allure.

De benchmark is uitgevoerd door het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Het is een initiatief van de landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland en de veredelaars.
Benchmarck cyclamen Euflorie
Winnaar Sander van Lith - Euflorie

Gerelateerd nieuws