Sinds 1 december geldt er, volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM, een mondkapjesplicht voor alle binnenruimtes van Royal FloraHolland. Het dragen van mondkapjes willen wij samen met u, de handelsbedrijven en gebruikers van de marktplaats, naleven. Dit om besmettingen van de omikron-variant zo veel mogelijk te voorkomen en iedereen een veilige werkplek op onze marktplaats te bieden. Om die reden stappen we dan ook over van stimuleren naar handhaven per 3 januari aanstaande.
Wij begrijpen dat het dragen van een mondkapje weer wennen is, daarom hebben wij de afgelopen maand het dragen ervan vooral gestimuleerd. Per 3 januari 2022 handhaaft onze beveiliging met extra toezicht op alle locaties. Op het moment dat iemand geen mondkapje draagt, wordt de werkgever aangesproken op het gedrag van de medewerker. En kan een boete van €40,- per situatie per persoon worden opgelegd bij de persoon zelf of bij diens werkgever. Wij willen iedereen een veilige werkplek aanbieden en de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM volgen. Daarom vragen wij u, om samen met ons, te zorgen voor naleving van deze regel.

Een mondkapje is verplicht zodra u staat, loopt of rijdt op een trekker. Als u zit, bijvoorbeeld in de afmijnzaal, mag u het mondkapje af doen. Ook is het verplicht een mondkapje te dragen in gebieden die niet zijn afgeschermd en daardoor in de praktijk voor anderen toegankelijk zijn. De mondkapjesplicht geldt dus ook bij de afleverstroken, bij boxen, niet-afgeschermde ruimtes van boxen en KNB-gebieden.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Gerelateerd nieuws