De afgelopen dagen is er in de pers veel aandacht geweest voor het beveiligingsprobleem dat is ontdekt in software die wordt gebruikt voor het maken van logboeken dat de naam “Apache Log4j” heeft. Als dit probleem in de IT-systemen zit die worden gebruikt binnen uw bedrijf en niet snel wordt verholpen, dan loopt u het risico om slachtoffer te worden van zogenaamde gijzelsoftware (ransomware). In deze context gaat het niet alleen over ERP pakketten of uw website maar ook over IT-systemen die op de tuin worden gebruikt.
We raden u daarom aan om spoedig contact op te nemen met de betreffende IT of softwareleverancier om uit te zoeken of dit beveiligingsprobleem ook in de door u gebruikte software zit en als dit het geval is, welke maatregelen u moet nemen.

Naar aanleiding van de berichten over dit beveiligingsprobleem heeft Royal FloraHolland uiteraard onderzocht of dit beveiligingsprobleem aanwezig is binnen de IT van Royal FloraHolland. In nauwe samenwerking met onze IT-leveranciers hebben we op basis van alle beschikbare inzichten en kennis van onze systemen de conclusie getrokken dat het niet het geval is of zijn de maatregelen genomen om het risico te verhelpen. We volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen aanvullende maatregelen als dat nodig is.

Wees voorbereid op cyberaanvallen

Om beter bestand te zijn tegen cyberaanvallen is het verstandig om te controleren of u ten minste de volgende maatregelen hebt genomen:
  • Houd alle software up to date, installeer updates als die er zijn.
  • Gebruik een virusscanner op alle computers en zorg dat die altijd up to date is.
  • Maak gebruik van een firewall tussen de internet aansluiting en het bedrijfsnetwerk.
  • Maak regelmatig een kopie (back-up) van de gegevens en zorg ervoor dat deze kopie niet aan het netwerk of servers is gekoppeld (anders raakt deze ook besmet met gijzelsoftware).
  • Klik niet op bijlagen en links in een e-mail als u de afzender niet vertrouwt.

Meer informatie

Gerelateerd nieuws