Op 14 april 2022 opent Floriade voor een half jaar lang haar poorten in Almere. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 deelnemers uit binnen- en buitenland oplossingen om onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Royal FloraHolland is uiteraard ook aanwezig met onder andere een noviteitenpresensatie.
Op 60 hectare biedt dit prachtige event de Nederlandse tuinbouw alle kansen om zich te presenteren voor zowel nationaal als internationaal publiek.

Eens in de 10 jaar…

….heeft u maar de kans om Floriade mee te maken. Dus mis het niet! Bekijk het inspirerende filmpje.

Met nog ruim vier maanden voor de opening zijn de voorbereidingen in volle gang op het Floriade-terrein. Op dit moment wordt er gewerkt aan de diverse paviljoens en The Green House. De kabelbaan en het Arboretum zijn ondertussen al af.

Deelname Royal FloraHolland

Albert Haasnoot (Programma Manager Duurzaamheid) is secretaris van de adviesraad Bloemen & Planten en verzorgt vanuit deze rol voor verbinding van Floriade met de diverse onderdelen van het tuinbouwcluster. Auke Heins (Teammanager Trade Fair & Events) zorgt met zijn team voor de invulling van onze deelname, dat bestaat uit:

1. Circa tien productbijeenkomsten
2. Competities met vak-jurering (mede-organisatie)
3. Noviteitenpresentatie

Over de noviteitenpresentatie vertelt Auke Heins het volgende: “De noviteitenpresentatie biedt heel veel exposure en mogelijkheden. Naar verwachting komen er immers twee miljoen bezoekers! Het is een laagdrempelige manier voor kwekers om hun nieuwe product te showen aan bedrijven, vakbezoekers en consumenten. En het biedt de kans om deze bezoekers feedback te vragen over de noviteit én met hen in gesprek te gaan. Het definitieve ontwerp en de invulling van de noviteitenpresentatie is begin 2022 geconcretiseerd. We denken aan een aantrekkelijke presentatie gekoppeld aan zichtbaarheid in de sociale mediakanalen (filmpjes, posts). Zodra het concept staat nemen we via de gebruikelijke kanalen contact op met de kwekers.”

Kunt u niet wachten en heeft u nu al interesse om deel te nemen aan de noviteitenpresentatie bij Floriade? Mail dan
voor meer informatie naar: noviteiten@royalfloraholland.com.

‘Groen is meer dan mooi’

Royal FloraHolland is als lid van De Nederlandse Tuinbouwraad nauw betrokken bij Floriade. ‘Groen is meer dan mooi’ is één van Royal FloraHolland's duurzaamheidsambities. Hiermee zetten wij ons in voor leefbare, groene steden en groene gemeenschappen. Onze bijdrage aan Floriade sluit hierbij naadloos aan.

Nieuwsgierig naar Floriade?

Bent u nieuwsgierig naar Floriade Expo 2022 en wil u meer zien, lezen of weten? Ook kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven.

Gerelateerd nieuws