Donderdag 9 december was het dan zo ver: de bekendmaking wie de Glazen Tulp Award 2022 in ontvangst mochten nemen. Er zijn prijswinnaars in vijf verschillende categorieën. Jammer genoeg geen live uitreiking dit jaar, maar online. Dit maakte de verrassing voor de winnaars er uiteraard niet minder om.
We overvielen de winnaars met camera, confetti, muziek, taart, rode loper, oorkonde en natuurlijk een mooi boeket bloemen.  Ook bezochten we de nummers twee en drie, hun prestatie is absoluut ook een felicitatie waard. Hoe de winnaars reageerden op de prijs, ziet u in onderstaande video's.

Winnaar Glazen Tulp Award 2021-2022: Snijbloemen

Winnaar Glazen Tulp Award 2021-2022: Concepten

Winnaar Glazen Tulp Award 2021-2022: Groene Kamerplanten

Winnaar Glazen Tulp Award 2021-2022: Bloeiende Kamerplanten

Winnaar Glazen Tulp Award 2021-2022: Tuinplanten

Noviteiten

Noviteiten en vernieuwing zijn heel belangrijk voor onze sierteeltsector. Jaarrond roepen we kwekers op om zich aan te melden voor de Glazen Tulp zodat hun producten de aandacht krijgen die ze verdienen. Deze vernieuwingen dragen bij aan het behalen en behouden van een onderscheidende positie op de (internationale) markt.  Na twee stemrondes kon de vakjury tijdens Trade Fair Aalsmeer de noviteiten aanschouwen en hebben zij de winnaars van dit jaar bepaald.

Gerelateerd nieuws