Zoals in de persconferentie van afgelopen vrijdag aangekondigd, scherpt de Rijksoverheid en het RIVM de richtlijnen aan om zo verdere coronabesmettingen te voorkomen. Wat betekent dit voor uw bezoek aan een van onze locaties? We geven u een update.

Mondkapjesplicht in openbare ruimtes

Conform de richtlijnen van Rijksoverheid en het RIVM om in publieke binnenruimtes (niet-medische) mondkapjes te dragen, bent u op de marktplaats van Royal FloraHolland verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt o.a. voor aanvoergebieden, kopersgebieden en KNB-gebieden. De afmijnzaal is hiervan uitgezonderd zolang u zit. Het is wel verplicht om een mondkapje te dragen voor de looproute naar en van uw zitplaats. Een overzicht van alle openbare ruimtes waar een mondkapje verplicht is:
  • Alle openbare overdekte ruimtes, zoals onze afmijnzalen, aanvoergebieden, algemene loopgebieden en balustrades.
  • Koper Niet Box-ruimtes, afleverstroken en niet-afgeschermde ruimtes. In ruimtes afgeschermd tot schouderhoogte, zoals de eigen boxen, mag u zelf bepalen of een mondkapje verplicht is. Ook hier adviseren wij nadrukkelijk het gebruik van mondkapjes. U bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen in de box.
  • De weg van en naar uw werkplek in het gebouw, zoals over de balustrades en andere gangen.
  • NIEUW: Tijdens het schouwen in de koelcellen en het schouwen in de neerzetgebieden van potplanten tot start veilen. Daarna niet meer.
  • NIEUW: Kantines zijn ook openbare gebieden .Ook hier geldt de mondkapjesplicht totdat u bij uw zitplaats bent aangekomen.

Houd 1,5 meter afstand

Het dragen van een (niet-medisch) mondkapje is geen vervanging van de 1,5 meter regel. Het is belangrijk dat u altijd de 1,5 meter afstand houdt van een ander en aanvullend daarop een (niet-medisch) mondkapje gebruikt. U bent zelf verantwoordelijk voor de naleving van de coronaregels in uw boxruimte.

Coronapas op doorstroomlocaties

Het tonen van de coronapas is verplicht bij uw bezoek aan het bezoekerscentrum. Hiermee toont u aan volledig gevaccineerd te zijn of recent getest bent. Koopt u in op een van onze tribunes? In de afmijnzaal geldt het tonen van een coronapas niet. Dit is immers een werk-gerelateerde bijeenkomst waar de 1,5 meter gehandhaafd kan worden.

Whatsapp-groep bij calamiteiten

Royal FloraHolland deelt bij calamiteiten ook berichten via Whatsapp. Klik op onderstaande link per locatie en meld u aan voor deze Whatsapp-groep.


De veiligheid van gebruikers van onze marktplaats staat voorop. Wij vragen u dan ook om actief de richtlijnen voor gebruik van onze marktplaats én de RIVM-richtlijnen in acht te nemen. Alleen zo kunnen we samen een veilige en gezonde werkplek voor iedereen op onze marktplaats creëren. Heeft u twijfels, zorgen of vragen? Mail dan naar corona@royalfloraholland.com.

Gerelateerd nieuws