Het project ‘Flowerboxx’ heeft vorige week de Computable Awards gewonnen, in de categorie MKB-project. Met de Flowerboxx maken bloemisten gebruik van slimme software waarmee hun winkel beter presteert.
Grote partijen die bloemen leveren aan klanten aan huis, hebben een grote impact op de marge. Hierdoor is het voor de kleine ondernemer niet meer haalbaar om zich op de e-commerce te storten. Flowerboxx, een samenwerking tussen bloemenwebshop Naturals en ICT-partner Grexx, stapt in dit gat. De hele keten van inkoop van de kweker tot aan bezorging via een bezorgdienst wordt volledig digitaal aangeboden. Alle tussenliggende stappen zoals budgettering, coaching en marketing zijn inbegrepen in dit concept. Voorlopig nog in de regio Rotterdam. Indien succesvol kunnen bloemisten in Den Haag ook inkopen via de Flowerboxx, die weer gekoppeld is aan Floriday.

De uitslag

Computable.nl is het platform voor ict-professionals en reikt ieder jaar prijzen uit aan nieuwe en innovatie ICT-projecten. In totaal werden op woensdagavond 3 november twintig Computable Awards uitgereikt aan bedrijven in allerlei sectoren. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie MKB-project was bijzonder onder de indruk van de compleetheid van de oplossing van Naturals en Grexx. Die is uitermate geschikt om dagelijks veranderingen aan te brengen in de digitale oplossing.

De cijfers van de uiteindelijke uitslag zijn opgesplitst in jurygemiddelden, publieksgemiddelden en het gemiddelde eindoordeel per genomineerde. Jury en publiek bepaalden ieder voor 50% wie er won. Flowerboxx ontving een kwart van alle stemmen en ging er met de prijs vandoor.

Bekijk een impressie van de feestelijke prijsuitreiking

Gerelateerd nieuws