Op welke basis lanceer je effectieve marketingacties? Royal FloraHolland ontwikkelde in 2018 vier groeiplatformen voor de sierteeltmarkt: Interior, Health & Well-being, Connecting Friends en Celebrate Seasons. Bloemenbureau Holland (BBH) omarmde deze groeiplatformen vanaf het begin. Strategische communicatiethema’s, gebaseerd op actuele en gevalideerde data.
De platformen geven aan waar groeikansen in de markt liggen en zijn daardoor een solide basis voor positionering, campagnes, contentcreatie en shopper activaties. Zo benutten we kansen en stimuleren we verkoop.

Van vier naar drie platformen

In het voorjaar van 2021 evalueerden Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland de platformen en concludeerden dat de thema’s nog altijd voor groeikansen zorgen. Wel wordt in de praktijk Interior meer toegepast als invulling van Health & Well-being, dan als losstaand thema. Daarom brengen we nog meer focus aan en gaan met drie in plaats van vier groeiplatformen. Dit zijn de drie groeiplatformen:

Health & Well-being
Binnen dit platform draait het om fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Dachten we vroeger vooral aan lichamelijk fit blijven en oud worden, inmiddels zijn onderwerpen als stressreductie en balans net zo belangrijk. Inmiddels is wetenschappelijk ruimschoots bewezen dat planten en bloemen hieraan kunnen bijdragen.

Connecting People
Bloemen en planten verbinden mensen. Afstand tussen mensen lijkt te vergroten, terwijl juist sociale contacten bijdragen aan een gelukkig leven. In een vriendschap zorgen bloemen en planten voor écht contact. Bovendien bevestigen planten een langdurige band tussen gever en ontvanger.

Celebrate Seasons
In het dit groeiplatform staan de seizoenen centraal. Want bij ieder seizoen kunnen we weer uitkijken naar die typische seizoensproducten. Dit groeiplatform sluit naadloos aan bij de huidige tijdgeest waarin we genieten van het leven en van de natuur. Waarin de verwondering over (het ritme van) de natuur en mindfulness een belangrijke plek innemen.

Meer weten?

Hoe kunt u aansluiten bij een groeiplatform en welke groeikansen zijn er voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee. Neem contact op Erik van der Meijs via erikvandermeijs@royalfloraholland.com.

Gerelateerd nieuws