Om kwekers en veredelaars te stimuleren heeft Royal FloraHolland De Glazen Tulp Award in het leven geroepen. Een prijs voor de beste marktintroductie op gebied van bloemen en planten. Marginpar was afgelopen december winnaar in de categorie Snijbloemen. Hoe kijken zij terug op dit glorieuze moment?

"Ik weet het nog goed, eind 2020 stond het hele circus op de stoep: Royal Flora Holland, presentator Romeo en een filmploeg. De confetti vloog door de lucht. Daarna ging het nieuws als een lopend vuurtje en onze winnaar, Talinum 'Long John', kreeg mooie aandacht in verschillende media. De award werd gelijk meegenomen naar de kwekerij in Tanzania. Ook daar was iedereen ontzettend trots."

Helena van Achterberg, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Marginpar is ruim zeven maanden nog steeds trots op de prijs. "Bij Marginpar zijn we altijd druk met het ontwikkelen van nieuwe soorten. We houden van innovatie, van verrassen. Dat proces duurt vaak lang en gaat niet zonder slag of stoot. Opgeven doen we niet gauw, we blijven doorgaan tot het product écht klopt. Daarom is zo'n award als de Glazen Tulp een enorme opsteker. Het bewijs dat wat we doen gewaardeerd wordt, door zowel vakjury als de bloemist."

Stevige concurrentie

Het bedrijf uit Aalsmeer doet dit jaar weer mee met de Glazen Tulp Award, met hun Clematis Amazing® Vienna. "De eerste witte snij-clematis uit de Amazing® serie. De serie bestaat voornamelijk uit paarse en roze soorten; een witte is voor ons een langgekoesterde droom die eindelijk uitkomt. En niet alleen voor ons, ook veel bloemisten zijn er helemaal weg van. Er zitten enkele stevige concurrenten bij, dus het wordt nog spannend of Vienna ook echt met de award naar huis gaat. Het zijn echt bijzondere soorten die meedoen en iedere kweker en veredelaar doet zo zijn best, het is gewoon een feestje om allemaal mee te mogen maken."

Meer over de Glazen Tulp

Ook dit jaar worden de Glazen Tulp Awards uitgereikt aan de beste markintroductie. U kunt uw noviteit nog aanmelden voor de tweede stemronde.

Gerelateerd nieuws