Terug naar nieuwsoverzicht

Vrijgave bloemenemmer Fc588 voor alle productgroepen

22 juni 2021

Royal floraholland fc588

Na de gefaseerde succesvolle introductie is vanaf maandag 5 juli 2021 de Fc588 beschikbaar voor alle productgroepen. De Fc588 geeft voordelen aan zowel kwekers, kopers als hun eindklanten. De bloemenemmer zorgt met de hogere beladingsgraad voor minder kosten, zoals transport en handling. Met dit fust leveren wij een waardevolle bijdrage aan het efficiënter maken van de gehele sierteeltketen. Bekijk de ervaringen van kwekers en kopers met Fc588 in het filmpje!

Met de introductie van de nieuwe efficiënte bloemenemmer Fc588 spelen we in op het toenemend gebruik van CC-containers in de export, werken wij aan verdere verduurzaming en zorgen we voor verlaging van de ketenkosten. Inmiddels vonden al meer dan 33 miljoen roulaties plaats en heeft de Fc588 al meer dan 7.000 transportritten in de aanvoerketen bespaard.

Bekijk de ervaringen van kwekers en kopers met Fc588

Een flink aantal productgroepen (45 stuks) hebben al vrijgave en kunnen nu al de Fc588 gebruiken. Wat zijn de ervaringen van kwekers en kopers tot nu toe met Fc588?
Bekijk de video:

Voordelen efficiënte bloemenemmer Fc588

De Fc588 biedt met de slimmere afmetingen ten opzichte van de huidige Fc577:

  • Hogere beladingsgraad:
  • +50% op CC-container (zes in plaats van vier emmers per laag).
  • +11% op stapelwagen en kooikar (tien in plaats van negen emmers per laag).
  • Lagere ketenkosten.
  • Minder CO2-uitstoot.
  • Verbeterd ontwerp (onder andere reliëf voor stickerverwijdering, optimalisatie inwendige ruimte).

De hogere belading betekent minder karhuur, handling, opslag en transport. Daarmee geeft de Fc588 zowel voordelen aan kwekers, kopers als hun eindklanten.

Uitgifte

Voor alle aanvoerders is vanaf maandag 28 juni Fc588 en opzetrek Fc598 vrij verkrijgbaar in onze fustdepots in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde en ook op Veiling Rhein-Maas en Plantion.

Meer weten

Of neem voor vragen of meer informatie contact op met ons Klant Contact Center, zij helpen u graag verder.