Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen.

Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er kan nog veel meer verbeteren. Daar werken we aan. Samen met kopers én met aanvoerders.

De nieuwe foto-app: een hulpmiddel om de fotokwaliteit te verbeteren

De kwaliteit en betrouwbaarheid van productfoto's, voor en tijdens het veilen, moet beter. Samen met kwekers en kopers werken we aan een nieuwe foto-app, een hulpmiddel om de fotokwaliteit te verbeteren. Kwekers kunnen eenvoudig meerdere productfoto's (ook detail- en sfeerfoto's) maken en toekennen. De standaard productfoto's worden automatisch op fotovoorschrift gecontroleerd waarna kwekers direct advies ontvangen over hun foto.

Kopers kunnen straks tijdens het inkopen via KOA op een tweede device (zoals een tablet, laptop of telefoon) de foto's van het huidige of opeenvolgende te veilen product in hoge resolutie bekijken. Ook komen deze foto's in FloraMondo beschikbaar in voorbereiding op het veilen (bekijken van het klokaanbod en aanbod markeren).

Neem deel aan onze demo's

We starten met de app in een 'basisversie'. Die bouwen we steeds verder uit op basis van feedback en wensen van kwekers en kopers. Die feedback halen we op in demo's die wij iedere maand organiseren. Wilt u ook de voortgang van de app zien? En feedback geven waardoor het ontwikkelteam de app steeds weer kan verbeteren? Neem dan deel aan onze demo's. De eerstvolgende demo vindt plaats op donderdag 27 mei 2021. Meld u aan via fotoapp@royalfloraholland.com onder vermelding van uw naam, bedrijf en emailadres.

Wist u dat…

  • Er in de maand april 20% minder reclamaties waren dan de maand april in 2019?
  • De medewerkers van productreclamatie bij élke koperklacht contact opnemen met de betreffende kweker?
  • Er in de maand april elf aanvullende keurcodes voor productfoto's zijn opgesteld waardoor kopers nóg duidelijker geïnformeerd worden tijdens het inkopen?
  • Er in de maand april vier aanpassingen in de productspecificaties en regelgeving zijn doorgevoerd t.b.v. duidelijkere productomschrijving en sortering?
  • Het toevoegen van een detailfoto bij seizoensproducten licht is gestegen?

Maandelijks dashboard

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik op de afbeelding om alle informatie goed te kunnen lezen.

Royal Floraholland Landelijk Veilen Kwaliteit Klantbeleving Dashboard April 2021

Gerelateerd nieuws