Vrijdag 19 maart 2021 was de overlegvergadering met de Ledenraad en de indieners van de petitie Florinee. Uitgangspunt was dat leden praten met leden. Het was een goed en constructief gesprek.

Vijf leden die de petitie indienden spraken met vijf leden van de Ledenraad. Ze gaven een goede toelichting op het ingediende verzoek. De Ledenraad heeft verder verhelderende vragen kunnen stellen. Aan tafel zaten vanuit de petitie Martin Hogeboom, Pieter Kolk, Gert Ubink, Ad Dekkers en Rémi van Adrichem. Vanuit de Ledenraad waren Marcel van Tol, Arnoud van der Knaap, Eva van Etten, Herman de Jong en Peter Smak aanwezig.

We blijven in gesprek

De Ledenraad heeft deze week ook gesprekken gevoerd met zo'n zeventig petitie ondertekenaars. Volgende week staan er nog twee sessies gepland. Ook gaan we in gesprek met leden die niet de petitie hebben getekend.

"We willen ook geluiden van andere leden meenemen in ons besluit of er inderdaad een extra Ledenraadvergadering komt. De notulen van de overlegvergadering van vandaag worden ook meegenomen in de besluitvormende vergadering", aldus Marcel van Tol, voorzitter van de Ledenraad.

Hoe gaan we verder?

Marcel Van Tol en Mirjam van der Meer van de Ledenraad vertellen over de eerste petitiegesprekken en het vervolg. Wat is opgehaald? Hoe gaan we verder? Bekijk de video:

Hoe werkt de noodrem?

Leden kunnen een extra vergadering van de Ledenraad bijeenroepen. Zo beschikken de leden over een zogeheten noodrem. Hoe loopt dit proces? Bekijk de video:

Gerelateerd nieuws