Terug naar nieuwsoverzicht

Royal FloraHolland - Voorzitter Ledenraad reageert op petitie Florinee

19 februari 2021

78684473 6154113 royal floraholland 20160418 66

De initiatiefnemers van de noodrem petitie hebben deze vandaag per email overhandigd aan de voorzitter van de Ledenraad van Royal FloraHolland, Marcel van Tol. “Ik heb vandaag namens de Ledenraad de petitie ontvangen. Ik ga deze dit weekend lezen en we gaan de formele stappen van dit traject doorlopen. Maar wat ik het meest belangrijk vind, is om er achter te komen wat hierachter zit. Wat drijft de mensen om deze petitie te ondertekenen? Ik ben daarom blij met de concrete informatie die we nu gekregen hebben.”

Girl in a jacket

De petitie is ondertekend door leden van Royal FloraHolland en niet-leden. Of de response van leden tenminste 5% van de stemwaarde van Royal FloraHolland vertegenwoordigt, is nog niet bekend. Marcel van Tol: "We gaan ervan uit dat de initiatiefnemers hun werk goed hebben gedaan. Formeel moeten we nog wel bekijken of de petitie voldoet aan de regels die we daarvoor hebben afgesproken in de coöperatie. Maar het is duidelijk dat er zorgen zijn bij leden. Dat ervaren we zelf ook. Ik hoor dat zowel binnen en buiten de Ledenraad. De vraag is: zit er verschil tussen wat de Ledenraad ophaalt en aan de orde stelt en deze petitie?"

Formele ontvangstbevestiging

De eerstvolgende stap in de procedure is een formele ontvangstbevestiging vanuit de Ledenraad aan de contactpersoon van de petitie. "Daarvoor staan tien dagen. Ik denk dat we die tien dagen niet nodig hebben, ik wil hier in goed tempo mee doorgaan. Ik verwacht dat dat voor de hele Ledenraad geldt."