Royal FloraHolland - Royal FloraHolland verhandelt in de aanloop naar Valentijn 152 miljoen rozen

12 februari 2021

Valentijn pakt dit jaar heel goed uit voor de kwekers van bloemen. De omzet op de marktplaats van Royal FloraHolland was in de twee weken voor Valentijnsdag 33% hoger dan vorig jaar.

Valentijn valt dit jaar op zondag. Vorig jaar viel Valentijn op vrijdag en daardoor kwamen de verkopen vorig jaar al eerder op gang. Topper zoals gebruikelijk bij Valentijn is de roos. In totaal werden in de twee weken voorafgaand aan Valentijnsdag 152 miljoen rozen verkocht. De gemiddelde prijs was ongeveer 25% hoger dan vorig jaar.

Naast de Roos, ook Tulp en Chrysant populair

Roos, Tulp en Chrysant waren bij elkaar goed voor meer dan 60% van de omzet in bloemen. De omzet in rozen in week 5 en 6 was ruim 45% hoger dan vorig jaar. Voor Tulp en Chrysant was het verschil met 2020 respectievelijk plus 29 en plus 18%. Het aandeel in de totale bloemenomzet bedraagt deze Valentijnsperiode voor Roos 33%, Tulp 18,5% en Chrysant 11%.

Bloemen zijn en blijven belangrijk voor de maatschappij

Valentijnsdag viel vorig jaar in de pre-coronatijd. De grote vraag naar bloemen onderstreept de belangrijke rol die bloemen spelen in het maatschappelijk verkeer. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa. Het overgrote deel van hetgeen verhandeld wordt, is immers voor de export.


Gerelateerd nieuws