In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. We starten met kwekers die aan de basis stonden van de Ledenraad. Per 31 december 2020 namen ze afscheid als Ledenraadslid. Hoe staat het nu met de Ledenraad? Wat is er bereikt voor de leden?

Paul Koenraadt (58)

  • Nop-Fleur B.V., pioenen
  • Regio Noordoostpolder
  • Vriendin en twee kinderen

"Zelf ben ik een eenpitter, ik heb een klein bedrijf. Door mijn tijd in de Ledenraad zag ik hoe een groot bedrijf bestuurd wordt. Dat was erg leerzaam. Hoe beweeg je een grote hoeveelheid mensen in een richting? En hoe ga je om met al die belangen? In de Ledenraad is een goede vertegenwoordiging van verschillende soorten kwekers. Als klein bedrijf heb ik me altijd goed gehoord gevoeld. Het gesprek was steeds heel open."

"Ik ben er trots op dat de veiling weer in beweging is gekomen, met onder andere Floriday. Dit is een ontwikkeling waar we niet onderuit kunnen. Daarbij zeg ik wel: voor kwekers wordt het niet makkelijker. En het kost allemaal meer tijd. Wij zijn kwekers, geen computer mensen. Daar wordt weleens te snel overheen gestapt, vind ik."

"Door mijn tijd bij de Ledenraad zit ik nu anders in de wedstrijd. Ik bekijk veranderingen minder vanuit alleen mijn eigen bedrijf. Het gemeenschappelijk belang ken ik nu beter. De coöperatie moet steeds goed blijven uitleggen waarom beslissingen worden genomen. Zo houden we leden binnenboord. Verandering zorgt altijd voor weerstand. Het is de kunst om daar goed mee om te gaan."

Gerelateerd nieuws