Royal FloraHolland - Post Harvest Kenniscentrum maakt winnaars bekend kwaliteitsbenchmark Tulp 2020 en start kwaliteitsbenchmark Tulp 2021

17 december 2020

In januari 2021 start het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland weer voor de twaalfde keer een kwaliteitsbenchmark Tulp. Voordat we hier aan beginnen maken we natuurlijk eerst de winnaars van 2020 bekend.

Vanwege de Corona maatregelen hebben we de prijzen helaas niet persoonlijk kunnen overhandigen. Dit jaar zijn er prijzen uitgereikt in 2 categorieën.

Categorie: beste resultaten van alle geteste cultivars van 1 teler

1e prijs: Teler DutchFlora
Alle tulpenstelen van de 5 geteste cultivars stonden er na een week in de vaas nog prima bij, op dag 9 hield zelfs 96% van de tulpenstelen zich nog goed in de vaas. De gemiddelde houdbaarheid van alle geteste rassen was 10,4 dagen.


2e prijs: M.M. Duin
Alle geteste stelen stonden na 7 dagen nog mooi te bloeien in de vaas. Op dag 9 waren dit 86% van de geteste stelen. De gemiddelde houdbaarheid van de 5 geteste rassen was 9,2 dagen.

3e prijs: Karma Wervershoof
Na een week in de vaas gestaan te hebben stond 94% van de geteste stelen nog helemaal goed in de vaas. Op dag 9 was dit nog 80%. De gemiddelde houdbaarheid van de 5 geteste cultivars was 9,6 dagen.

Categorie: beste resultaat van één cultivar van een deelnemer


1e prijs: Mts. Oostenbrug met het cultivar Jan Seignette (foto boven artikel)
Op dag 9 stonden alle bloemen nog te pronken in de vaas. De tulpen openden zich volledig. Uiteindelijk resulteerde dit in een gemiddelde houdbaarheid van 12 dagen.

2e prijs: J.C. Schilder met het cultivar White Marvel
Op dag 9 stonden alle bloemen nog mooi in de vaas. Uiteindelijk kwam deze tulp uit op een gemiddelde houdbaarheid van 12 dagen. Deze tulp heeft als eigenschap dat de bloemen zich maar gedeeltelijk openen.

Doe mee met de kwaliteitsbenchmark Tulp 2021

Doe mee met de kwaliteitsbenchmark Tulp 2021, voor slechts € 140 voor het hele tulpenseizoen! Stuur een email naar evelynbeckers@royalfloraholland.com met daarin vermeld dat u mee wilt doen aan de kwaliteitsbenchmark Tulp 2021. Vermeld daarbij uw bedrijfsnaam en administratienummer. U kunt ook bellen naar Evelyn Beckers T 06-11838779 of Linda van Leeuwen T 0174-634058.

Wat krijgt u hiervoor?

  • Per uw geteste bos kunt u een rapportage downloaden uit onze database FlorEsearch.
  • Kans om als winnaar uit de bus te komen.
  • Een eindrapportage met daarin alle geteste tulpen in het tulpenseizoen 2021. In deze rapportage staan geen namen van deelnemers vermeldt. U krijgt antwoord op de volgende vragen:
  1. Welk percentage geteste tulpen voldoet aan de verwachting van de consument.
  2. Wat is de houdbaarheid en de sierwaarde van de Nederlandse Tulp, afkomstig van verschillende telers na een realistische nabootsing van een transport-, winkel- en een consumentensimulatie.
  3. Wat is de kwaliteit van uw geteelde tulp in vergelijking met die van collega tulpentelers.
  4. Wat zijn de sterkste cultivars en de zwakkere cultivars?

Gerelateerd nieuws