Royal FloraHolland - Aanvoer nauwlettend gemonitord door toenemende maatregelen buitenland

30 oktober 2020

De tweede coronagolf heeft ook in omliggende landen geleid tot strengere maatregelen. We merken hierdoor dat in sommige productgroepen de vraag wegvalt waardoor het aanbod op onze klokken toeneemt. Voor sommige productgroepen is zelfs al sprake van een toename in het doordraaipercentage. Het Crisis Management Team (CMT) van Royal FloraHolland houdt de situatie nauwlettend in de gaten en acteert indien nodig.

Marktsituatie in Europa

In Frankrijk worden bedrijven, bars en restaurant gesloten, met uitzondering van de eerste levensbehoeften. De voedselmarkten blijven open. De bloemenwinkels sluiten vanaf maandag zodat zij nog voor Allerheiligen kunnen verkopen. De tuincentra en bouwmarkten (bijvoorbeeld Castorama, Leroy Merlin) blijven vooralsnog open.

In Ierland is er sprake van een lockdown waardoor alle 'high street' detailhandel voor zes weken hun deuren moeten sluiten. De doe-het-zelf winkels en tuincentra zijn vooralsnog open. Voor beiden landen geldt dat de online bloemen- en plantenverkoop gewoon doorgaat.

In Italië worden maatregelen getroffen om de drukte op de kerkhoven tijdens de Allerheiligen te beperken. De winkels in Spanje en Duitsland zijn vooralsnog open.

Continue monitoring door CMT

Het CMT monitort de vraag en het aanbod per productgroep nauwlettend en is samen met de veilingmeesters in gesprek met de voorzitters van de FPC's om te kunnen acteren indien nodig. Concreet zou dit kunnen betekenen dat de aanvoerregulering op de klokken van de exportlocaties opnieuw van kracht wordt voor een aantal productgroepen. Deze aanvoerregulering stelt ons in staat om een grote hoeveelheid doordraai te voorkomen. De aanvoerregulering is op dit moment nog niet nodig.

Meer informatie of vragen


Gerelateerd nieuws