Royal FloraHolland - Aanbod digitale milieuregistratie en milieucertificering beschikbaar

30 oktober 2020
Milieuregistratie & -certificering

Met de introductie van de nieuwe milieumodule van GLOBALG.A.P. hebben kwekers in verschillende landen nu naast MPS de keuze uit meerdere aanbieders voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Om kwekers zo goed mogelijk op weg te helpen, biedt Royal FloraHolland op diverse manieren ondersteuning.

GLOBALG.A.P. introduceert een milieumodule, de IDA-module, die voldoet aan de eisen voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Met deze introductie is voldaan aan de randvoorwaarde van de leden om een concurrerend alternatief te hebben naast MPS.

Het aanbod

Zowel MPS als GLOBALG.A.P. hebben certificaten die voldoen aan de eisen voor digitale milieuregistratie en milieucertificering in meerdere landen.

MPS biedt een registratietool, certificerende instelling en milieucertificaat in één. Er zijn twee opties voor milieucertificering:

 • MPS-ABC;
 • Met een combinatie van MPS-ABC en MPS-GAP, waarbij GAP staat voor "Good Agricultural Practices", voldoet een kweker volledig aan de FSI-criteria*.

GLOBALG.A.P. werkt samen met diverse registratietools en certificerende instellingen. Er zijn twee opties voor milieucertificering:

 • De IDA-module;
 • Met een combinatie van de IDA-add-on en het bestaande GLOBALG.A.P. IFA FO-certificaat voldoet een kweker volledig aan de FSI-criteria.*

* in sommige landen is daarnaast ook een certificaat nodig op sociaal gebied.

De combinatie GLOBALG.A.P. en GreenlinQdata is nu beschikbaar in Nederland en komt naar verwachting voor het einde van dit jaar beschikbaar in België, Duitsland, Spanje en Italië. In Israël werkt GLOBALG.A.P. al samen met de registratietools FarmManager en AKOLogic. De certificaten van MPS, KFC (alleen in Kenia) en Florverde (alleen in Colombia) voldeden al aan de eisen.

 • Lees meer over het aanbod in overige landen op royalfloraholland.com/milieuregistratie. Kijk ook bij de veelgestelde vragen.
 • Voor informatie over prijzen en voorwaarden verwijzen we u naar de aanbieders. Een tabel met contactgegevens vindt u onder aan de pagina.

Wat kunt u verder verwachten?

 • In de week van 2 november krijgen alle aanvoerders van Royal FloraHolland uit Nederland een brief met een informatiefolder. In deze folder staat uitgelegd hoe u kunt beginnen met digitale milieuregistratie en milieucertificering.
 • Op 9 en 10 november 2020 organiseert Royal FloraHolland een Vraag en Antwoordsessie voor leden. Deze sessie is bedoeld voor Nederlandse kwekers die vragen hebben over dit onderwerp. De uitnodigingen hiervoor versturen we volgende week.
 • Aanvoerders ontvangen in november een e-mail met details over het aanbod en de stapsgewijze invoering van de handhaving die op hun situatie van toepassing is.

Wij helpen graag

We begrijpen dat er veel informatie op u af komt en het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom zijn wij er voor u om het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 • Op onze website royalfloraholland.com/milieuregistratie vindt u meer informatie over het onderwerp digitale milieuregistratie en milieucertificering, de geldende tijdslijnen voor handhaving en de veel gestelde vragen.
 • Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons Contact Center. U kunt ook bellen of whatsappen (088 789 89 89). Zij helpen u graag verder.
 • Wilt u persoonlijke begeleiding? Dan brengen onze collega's van het Contact Center u in contact met ons Supportteam. Dit team is speciaal voor dit onderwerp opgericht. Zij staan u persoonlijk te woord en helpen u graag verder.

Website

Telefoonnummer

E-mailadres

MPS

+31 (0)174 615 715

info@my-mps.com

GLOBALG.A.P.

+49 221 57776 100

customer_support@globalgap.org

GreenlinQdata

+31 (0)85 224 0090

info@greenlinqdata.nl

Gerelateerd nieuws