Royal FloraHolland - Let op: verspreiding foutieve informatie inzake afrekening directe handel via RFH

22 oktober 2020

De afgelopen maanden hebben verschillende partijen, ook op het gebied van financiële dienstverlening, nieuwsberichten en wervende mailtjes verstuurd met daarin foutieve informatie over de afrekening van de directe handel per 1 januari 2021. In dit nieuwsbericht willen we hier duidelijkheid over scheppen richting kwekers en kopers.

Met regelmaat verschijnen er berichten in de media van partijen die incassodiensten aanbieden buiten Royal FloraHolland om. Er wordt bijvoorbeeld geschermd met het feit dat u door wijzigingen in het incassobeleid van Royal FloraHolland niet meer uw directe handel kunt afrekenen. Deze claim is niet juist. U kunt in 2021 nog steeds via Royal FloraHolland uw directe handel blijven afrekenen. We bieden kwekers en kopers passende alternatieven die voldoen aan de geldende normen van de aangescherpte Europese wetgeving (PSD2) en dicht bij de huidige werkwijze liggen.

Passende alternatieven

In het kader van 100% Digitaal zijn er voor de directe handel diverse mogelijkheden om digitaal te handelen. Voor kwekers betekent dit direct werken in de schermen van Floriday of via de API-koppeling met Floriday in hun eigen softwarepakket blijven werken. Voor kopers betekent dit direct inkopen in de schermen van Floriday, inkopen op FloraMondo of FloraXchange, via hun eigen softwarepakket gekoppeld aan Floriday, via VMP of Florecoms.* Bijna 3.000 kwekers en kopers omarmen deze nieuwe, digitale manier van werken.

Daarnaast worden gebruikers van de Handelsregeling, Kweker-Kweker Regeling (KKR) en de Incassoregeling de komende weken gericht geïnformeerd hoe zij na 1 januari 2021 gebruik kunnen blijven maken van deze diensten.

Op deze wijze kunt u snel en efficiënt uw directe verkoop blijven afhandelen via Royal FloraHolland, met de vertrouwde zekerheid van handelen en verrekenen.

Bereid u tijdig voor, volg een workshop

Om u te informeren over de mogelijkheden hoe u vanaf 1 januari de directe handel kunt organiseren in Floriday, faciliteren wij wekelijkse workshops waar u zich vrijblijvend voor kunt aanmelden, via www.floriday.io/workshops.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over 100% Digitaal en de wijzigingen vanaf 1 januari 2021, kunt u terecht op onze informatiepagina www.floriday.io/100digitaal. Ook kunt u met vragen terecht bij uw Accountmanager of het Contact Center via 088 789 89 89 of via contactcenter@royalfloraholland.com.

*Het direct inkopen bij kwekers via directe VMP koppelingen of via Florecom orders is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk als u gebruik wilt blijven maken van directe handel via RFH. Wel kunnen kopers in 2021 nog gebruik maken van een VMP of Florecom koppeling direct op Floriday.

Gerelateerd nieuws