Royal FloraHolland - De opties die je hebt om als kweker of koper 100% Digitaal te gaan werken

8 september 2020

Eind 2020 moeten alle directe orders 100% Digitaal gaan verlopen. Dit betekent dat het aanbod vanuit de kweker online staat op Floriday en de koper de order uiteindelijk online plaatst. 100% Digitaal zorgt voor de nodige veranderingen in de huidige werkwijze van kwekers en kopers.

Digitalisering zorgt uiteindelijk voor een efficiëntere werkwijze, minder fouten bij bestellen en betere informatie-uitwisseling. Hoe gaat u als kweker of koper 100% Digitaal werken? U kunt dit op verschillende manieren doen:

OPTIE 1 - Werken vanuit je eigen softwarepakket

Voor kwekers:
U kunt als kweker vanuit uw eigen softwarepakket blijven werken door middel van de API-koppeling tussen uw softwarepakket en Floriday. De API-koppeling is een moderne manier van koppelen die zorgt voor een duurzame en bestendige informatie-uitwisseling tussen uw softwarepakket en Floriday. Uw softwareleverancier koppelt bepaalde Floriday modules aan het softwarepakket. Bijvoorbeeld de modules 'catalogus', 'directe verkoop uit partijen of catalogus' en 'verkooporders', etc. Aan de hand van deze modules kunt u straks een deel van uw werkzaamheden in het softwarepakket blijven doen en eventueel een deel direct vanuit Floriday.

Voor kopers:
Ook als koper kunt u vanuit uw eigen softwarepakket blijven werken. Als koper heeft u verschillende opties, namelijk:

 • U kunt in uw eigen softwarepakket blijven werken door middel van een van de API-koppelingen (Floriday API-koppeling of Blueroots API-koppeling) tussen uw eigen softwarepakket en Floriday
 • Door een koppeling tussen de VMP en Floriday kunt u ook in uw eigen softwarepakket blijven werken en voldoen aan 100% Digitaal.
 • Het sturen van Florecom orders voldoet ook aan de eisen rondom 100% Digitaal. Hierbij heeft u ook het inkoopdashboard van Floriday nodig, zodat orders die niet direct matchen met het aanbod van de kweker, alsnog kloppende orders worden.

OPTIE 2 - werken vanuit de schermen in Floriday

Kwekers:
U kunt als kweker ook direct in Floriday werken en gebruik maken van de schermen in Floriday:

 • U kunt via Floriday verkopen op de klok, via klokvoorverkoop of directe verkoop.
 • In Floriday kunt u tevens uw contracten beheren en uw kopers hierop laten afroepen.
 • Ook kunt u gemakkelijk uw eigen winkel, een nieuwe functie in Floriday, activeren om uw aanbod te presenteren aan kopers. Bereken vanuit uw winkel transportkosten en extra diensten door of verstuur direct vanuit uw winkel een inkooptip naar een koper.
 • Werkt u samen met een agent of tussenpersoon? Nodig dan deze partij uit op uw Floriday account en ga samen met hem aan de slag via één van de genoemde opties.

Kopers:
Ook als koper kunt u sinds dit jaar direct in de schermen van Floriday werken:

 • Kwekers zetten het aanbod klaar in Floriday en u als koper kunt dit aanbod direct zien en inkopen in Floriday.
 • Daarnaast kunt u orders of Excelbestanden handmatig invoeren en met het inkoopdashboard van Floriday werken
 • Ook kunt u afroepen op vooraf vastgelegde contracten.
 • Kopers kunnen ook nog steeds bestellen via de bestaande marktplaatsen FloraXchange en FloraMondo.

Animatievideo kwekers:

Animatievideo kopers:

Gerelateerd nieuws