Binnen Royal FloraHolland werken we elke dag aan het verbeteren van onze logistieke dienstverlening. We versterken structureel de logistieke processen op alle locaties om de doorlooptijden en de verwachte eindtijden voor u te verkorten. De RIVM-richtlijnen vergen echter ingrijpende aanpassingen in ons logistiek proces.

We hebben daarom in Aalsmeer meerdere verdeelprocessen aangepast en een extra proces ingericht. Zo kunnen wij de 1,5 meter richtlijn handhaven en blijft onze dienstverlening op niveau. We starten al tussen 06.00-06.30 uur met het verdelen van de bloemen in de planten verdeelhal. We verdelen de planten in de verdeelhal bij de bloemen, nadat de distributie van de bloemen gereed is. Een flinke klus, maar willen zo proberen we zoveel mogelijk transacties per uur te verwerken zodat producten op tijd aan u geleverd worden.

Bekijk hieronder de video over de aanpassingen in onze logistieke processen in Aalsmeer:

Royal FloraHolland | Verbeterde dienstverlening

Wij blijven ons inzetten om u iedere dag beter van dienst te zijn. Onze dienstverlening heeft onze prioriteit. Veiligheid van klanten en onze medewerkers staat hierin voorop. Neem daarom de richtlijnen van het RIVM  en onze standaard veiligheidsregels in acht, zo zorgen we voor een veilige marktplaats voor iedereen.

Gerelateerd nieuws