De implementation consultants van Floriday gingen voorheen veel op pad. Ze bezochten verschillende kwekers in Nederland, België en Duitsland om de mogelijkheden van Floriday te laten zien en hen te begeleiden. We gingen in gesprek met Laura, Robbert en Joery over de nieuwe invulling, de online sessies en de veranderingen.

Hoe ervaren jullie het geven van webinars aan kwekers in deze tijd?

We ervaren dat het geven van webinars in plaats van workshops op locatie ook voordelen heeft. We kunnen meer mensen in één keer bereiken en het scheelt ons - maar ook de kweker - reistijd. Uiteraard missen we het persoonlijke contact die we tijdens de workshops hebben wel, maar deze corona tijd heeft ons geleerd dat online webinars ook zeker een goede tool zijn om kwekers op weg te helpen in Floriday.

Welke veranderingen hebben jullie moeten doorvoeren?

De grootste verandering is natuurlijk geweest dat we onze afspraken op de kwekerijen omgezet hebben naar online meetings. We geven nu niet alleen webinars, maar spreken ook kwekers 1 op 1 via Teams. Daarnaast hebben we al onze webinar benodigdheden (extra scherm, speciale software, etc.) van kantoor moeten verhuizen naar onze kantoren aan huis. Tussendoor blijven we ons ook aanpassen; na de webinar wordt er iedere keer een enquête verstuurd en gebruiken we de feedback om de webinars steeds meer te verbeteren.

Zijn er vragen die tijdens de coronaperiode vaker worden gesteld? Zo ja, welke?

We hebben in de corona-periode geen specifiek andere vragen gehoord. Wel viel ons op dat in de eerste weken van de corona-uitbraak minder interesse was in onze webinars. Aangezien de wereld op zijn kop stond, is dit ook begrijpelijk. Sinds een aantal weken zien we de aantallen van geïnteresseerden per week stijgen!

Op welke manier kun je als kweker het snelst en effectiefst met Floriday leren werken?

De beste manier om met Floriday te leren werken, is starten met het kijken van een webinar. Deze kun je live volgen (elke woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur) of later terug kijken. Daarbij is het credo 'doen = leren'. Zodra je er als kweker zelf mee aan de slag gaat, merk je dat het blijft hangen! De webinars zijn allemaal terug te vinden op ons Youtube-kanaal, dus kijk deze gerust nog een aantal keer opnieuw. En heb je vragen? Stop dan niet met werken in Floriday, maar bel de Floriday Support afdeling. We helpen graag.

Hoe blijf ik als kweker op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die na de webinar in het platform plaatsvinden?

We houden kwekers op verschillende manieren op de hoogte van ontwikkelingen in Floriday. Zo is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Op het platform zelf delen we in de road map een overzicht van waar we mee bezig zijn en wat later nog op de planning staat. Ook zal je regelmatig via de support chat een melding krijgen van nieuwe functionaliteiten en tips om handiger te werken!

Hoe kan ik mezelf in Floriday blijven bijscholen?

Floriday is een platform in beweging; wekelijks worden er grote of kleine aanpassingen gemaakt. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven. Dit kan je doen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, de filmpjes op Youtube te kijken, ons te volgen op social media en wellicht elke paar maanden eens een webinar of workshop te volgen. Uiteraard is het ook belangrijk om bij vragen direct contact op te nemen met Floriday Support.

Wat is de beste tip die jij iedere kweker mee zou willen geven?

Heel simpel; gewoon doen! We beseffen heel goed dat verandering lastig is en in het begin kan het even wennen zijn, maar nu starten met Floriday is de beste tip die we kunnen geven. Geef jezelf de tijd. Pak het per functionaliteit op en reik naar de geboden hulpmiddelen als je er niet uit komt! Floriday is de toekomst. Door nu te beginnen, kun je eind 2020 zorgeloos 100% digitaal aan de slag!

Wat zijn jullie plannen voor de komende maanden?

De komende maanden staan in het teken van opschalen. Het is heel belangrijk dat kwekers, maar ook kopers, gaan werken in Floriday. We gaan dus volop door met webinars en zullen, zodra het weer mag, ook weer workshops op de kwekerijen gaan organiseren. Daarnaast zullen we gaan starten met koper-kwekers sessies, zoals we ook bij Waterdrinker hebben gedaan. Hierbij is de focus op de functionaliteiten van het platform, maar krijgen de beiden partijen ook een beter inzicht in de uitdagingen waar de ander tegenaan loopt. Door dit beter te begrijpen, kunnen kweker en handel elkaar gaan versterken.


Gerelateerd nieuws