Een groot aantal kwekers wil graag alle verkopen direct vanuit Floriday doen. Dit betekent dat zij hun klokleveringen én de afhandeling van hun directe verkoop leveringen willen aanmaken in Floriday. Er wordt hard ontwikkeld om dit te realiseren. Op onze website vind u binnenkort informatie waarop we aangeven wat wél mogelijk is in Floriday én wat nog ontwikkeld moet worden. In dit nieuwsbericht geven we alvast een update.

Kloklevering aanmaken en afhandelen

Via Floriday is het mogelijk om een Elektronische Aanvoerbrief (EAB) aan te maken voor een kloklevering. Dit is mogelijk voor de veilinglocaties Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Eelde en Veiling Rhein-Maas. In Floriday vult u afleverinformatie in, kiest u voor de juiste veillocatie en veilgroepen en voegt u artikelen of partijen toe. U bepaalt vervolgens uw belading en het aantal fusten. En als laatste zorgt u voor de logistieke afhandeling van de levering. U kunt bijvoorbeeld ook stickers en indien van toepassing een plantenpaspoort afdrukken. De karindeling wordt automatisch gevuld op basis van de gekozen belading en het aantal fusten. Uiteindelijk kunt u een afleverbrief afdrukken om deze aan de kar(ren) te hangen.

Bijna alles wat u nodig heeft om een kloklevering aan te maken vind u nu al in Floriday. Waar we nog aan werken, zijn o.a. de volgende zaken:

  • Het kunnen corrigeren van een kloklevering
  • Het direct kunnen invoeren van de klokvoorverkoop prijs
  • Een levering kunnen aanmaken voor Plantion
  • Het kunnen toevoegen van een servicecode om bepaalde kenmerken mee te geven aan de levering
  • Het kunnen toevoegen van een fust verrekencode (met name voor agenten)
  • Het in kunnen vullen van een minimumprijs

Directe order aanmaken en afhandelen

Via Floriday kunt u tevens gemakkelijk partijen aanmaken en aanbieden aan kopers die op FloraMondo of FloraXchange inkopen. Ook is het mogelijk om handmatig een directe order aan te maken. U heeft de mogelijkheid om een EKT of Connect-EAB te versturen. Op die manier ontvangt de koper direct een bevestiging en kunt u, na het afhandelen van de levering, de Connect-aanvoerbrief afdrukken.

Let op: dit is een tijdelijke oplossing. Eind 2020 is het niet meer mogelijk om handmatig orders in te voeren voor kopers. Vanaf dat moment zullen alle kopers digitaal hun bestelling moeten plaatsen.

Bijna alles wat u nodig heeft om een directe order af te kunnen handelen vind u nu al in Floriday. Waar we nog aan werken, zijn o.a. de volgende zaken:

  • Het kunnen corrigeren en annuleren de van directe verkoop levering
  • Het kunnen toevoegen van een fust verrekencode (met name voor agenten)

Aan de slag?


Gerelateerd nieuws