Ledenraad: Corona, lidmaatschap en duurzaamheid

13 maart 2020
Marktinformatie
Regelgeving & certificering

Lees hier het laatste nieuws vanuit de informele Ledenraadsvergadering op 12 maart 2020 over de situatie rond corona, milieuregistratie en -certificering en het lidmaatschapsmodel.

Onzekerheid Corona

De onzekerheid door het coronavirus hield iedereen bezig. Ledenraadsleden uitten zorgen over de afzet, prijsontwikkeling en continuïteit van diensten. Door corona worden ook de ledensessies van 16 t/m 26 maart 2020 uitgesteld. In de video geeft CEO Steven van Schilfgaarde een update rondom corona. Hij legt uit wat Royal FloraHolland doet om medewerkers en bezoekers van onze locaties veilig en gezond te houden en de continuïteit van de diensten te bewaken.

Vergadering Ledenraad 12 maart 2020

Het nieuwe lidmaatschapsmodel

Het nieuwe lidmaatschapsmodel is één van de prioriteiten voor dit jaar. Zorgen werden geuit bij de planning (invoering per 2021). Is dit niet te ambitieus? De Ledenraad gaf aan dat een nieuw model nodig is, maar vindt een brede betrokkenheid van leden in de discussie ook belangrijk. Handhaving milieuregistratie en certificering
De Ledenraad sprak verder over de eerste ideeën van het Regieteam Duurzaamheid over handhaving van de verplichte milieuregistratie en -certificering. De Ledenraad vindt een stok achter de deur uiteindelijk nodig, maar wil vooral een positieve aanpak richting leden en handel. De toekomst voor kwekers is tenslotte groen.

De volgende keer…

Op 23 april 2020 staat een formele Ledenraadsvergadering gepland. Dan staan onder meer de jaarcijfers 2019 op de agenda.


Gerelateerd nieuws