Overzicht recente functionele wijzigingen FloraMondo

FloraMondo wordt continu verbeterd. Hier kunt u lezen welke mogelijkheden zijn toegevoegd aan FloraMondo. In het onderstaande overzicht worden alleen de functionele wijzigingen benoemd.

Bel ons

Wilt u direct geïnformeerd worden? Volg ons dan op Twitter: http://www.twitter.com/floramondo

Augustus 2018

Voor klanten is het mogelijk om een prijsopslag in te stellen per klant-account. Dit betekent dat hun klanten die zelf inkopen op FloraMondo via een klant-acccount, de prijs inclusief de prijsopslag te zien krijgen. Meer informatie via deze link..

Juli 2018

 • In FloraMondo kunt u extra accounts voor uw klanten aanmaken. Met een klant-account geeft u uw klanten directe toegang tot FloraMondo, terwijl u de regie houdt. Deze klant-accounts zijn namelijk gekoppeld aan uw eigen account. En ú bepaalt de instellingen per klant - van afleverlocatie, inkooplimieten tot verkoopkanalen (klokvoorverkoop, directe verkoop). Zo kunnen uw klanten nu nog makkelijker en sneller bestellen zonder dat u risico loopt.
 • klanten kunnen zich abonneren op een SMS indien de bestelling op Klokvoorverkoop onverhoopt niet geleverd kan worden.

Juni 2018

 • Klanten kunnen in de webshopkoppeling nu filteren op gewasgroep en productgroep

Mei 2018

 • Kwekers ontvangen voortaan een notificatie vanuit FloraMondo wanneer de transactiestatus onbekend is. De transactie kan in dit geval niet bevestigd worden door het kwekersysteem van de aanvoerder, die via een kweker voorraad koppeling is gekoppeld aan FloraMondo (VMP koppeling). Aanvoerders ontvangen een email met het verzoek contact op te nemen met de klant, omdat deze de levering niet verwacht. Klanten kunnen zich optioneel abonneren op de notificatie 'email bij transactie status onbekend'. Dit kunt u wijzigen bij de instellingen van uw 'Dienstcontract' van FloraMondo op onze portal.
 • Klanten kunnen in het transactie overzicht kiezen voor 'volgende veildag'

April 2018

 • Klanten kunnen het aanbod filteren op kleur. Dit kan zowel op hoofdkleur als op bijkleur. Een groen-geel product is te vinden door te filteren op 'groen', 'geel' of een combinatie van deze kleuren

Februari 2018

 • U kunt vanaf nu het aantal eenheden van uw klokaanbod (met een EAB bericht) bijwerken ook als u reeds Klokvoorverkoop transacties hebt ontvangen. U kunt dit doen totdat de partij fysiek ontvangen en gescand is op de locatie van Royal FloraHolland.
 • Aanvoerders kunnen nu hun aanbod op FloraMondo blokkeren voor maximaal 100 klanten. Dit was 20.

Januari 2018

 • We hebben een filter met 'land van herkomst' toegevoegd in het marktplaatsscherm. Omdat de filter is te combineren met andere filters, kunt u eenvoudig filteren op aanvoerders en producten per land
 • Bij een handmatige order wordt in het EKT-bericht naar de klant vanaf nu altijd het land van herkomst vermeld
 • Vanaf januari worden de daghandellijsten gepubliceerd op FloraMondo. We noemen dit Expert Selecties. Expert Selecties zijn lijsten met aanbod, die worden samengesteld door kenners. De daghandellijsten zijn de eerste van dit soort lijsten die we publiceren om u beter te kunnen wijzen op interessant aanbod. Daghandellijsten zijn publiek voor alle klanten beschikbaar en bevatten generiek aanbod.
 • De Servercapaciteit is uitgebreid om goede performance te waarborgen
 • Wij zijn gestart met publiceren van release notes, zodat aanvoerders en klanten in één overzicht kunnen zien welke nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen.

December 2017

 • De klanten op FloraMondo kunnen online feedback insturen.
 • Een filter op rijpheidsstadium toegevoegd op "Marktplaats" scherm voor klanten
 • De klanten kunnen online transacties binnen 5 minuten annuleren. Dit geldt voor alle transacties op Klok Voorverkoop en voor alle transacties op Directe Verkoop mits de aanvoerder dit toestaat. U kunt uw transactie annuleren in 'Mijn Transacties'. Annuleren via een webshop koppeling op alle transacties was al mogelijk.

November 2017

 • Prijswaarschuwing voor Aanvoerders bij aanbieden van Klok Voorverkoop. Aanvoerders kunnen bij 'Instellingen' deze prijswaarschuwing activeren.
 • FloraMondo is als 'channel' gekoppeld aan Floriday. Kwekers kunnen vanuit Floriday hun aanbod publiceren op FloraMondo en orders terug ontvangen. Om dit mogelijk te maken zijn vele technische aanpassingen doorgevoerd, maar deze zijn niet zichtbaar voor u als gebruiker. FloraMondo zal als Channel worden doorontwikkeld voor klanten, de functionaliteit voor aanvoerders wordt in 2018 ondergebracht in Floriday.