Royal FloraHolland | Easy Returns
RFH Easy Returns 20231127 001

Easy Returns

Vereenvoudig je retourproces logistieke middelen

Met de dienst Easy Returns gaan logistieke middelen en ladingdragers rechtstreeks en ongesorteerd van de bloemist of retailer terug naar Royal FloraHolland. Zo verkorten we de reis die logistieke middelen en ladingdragers afleggen en vereenvoudigen we jouw retourproces.

Nieuwsgierig?
Ervaar het zelf

De route van logistieke middelen

De bloemen of planten die jij als koper aangeleverd krijgt, komen in emmers (eventueel met rekken), dozen of trays (logistieke middelen) en worden vervoerd met ladingdragers. Logistieke middelen en ladingdragers van Royal FloraHolland en van jou gaan mee in de keten tot aan jouw klanten, de bloemist of retailer. De route terug naar Royal FloraHolland loopt normaal gesproken via jou of de klant, waar alle logistieke middelen en ladingdragers worden gesorteerd, geteld en opgeslagen.

Eenvoudiger retourproces met Easy Returns

Met de dienst Easy Returns vervoer je alle logistieke middelen en ladingdragers direct van de bloemist of retailer terug naar een innamepunt van Royal FloraHolland, waar wij ze sorteren en tellen. Op deze manier wordt de reis die logistieke middelen afleggen korter en het retourproces eenvoudiger.

Mocht je dat willen, dan kan Royal FloraHolland in overleg (een deel van) de logistieke middelen en ladingdragers alsnog naar jouw box vervoeren, bijvoorbeeld in het geval van eigen logistieke middelen.

Verder versturen wij dagelijks een rapportage, waarmee je gemakkelijk jouw eigen administratie kunt bijhouden.

> Bekijk de afbeelding

Jouw voordelen

De dienst Easy Returns biedt een aantal belangrijke voordelen:
  • Jij als koper/groothandel hoeft niet meer te sorteren en tellen. Hierdoor heb je dus minder personeel nodig.
  • Je hoeft de logistieke middelen niet op te slaan. Je hebt dus minder opslagruimte nodig op het eigen terrein.
  • De transporteur hoeft maar één keer aan te docken. Er is dus één punt waar alle logistieke middelen en ladingdragers ongesorteerd afgegeven kunnen worden.
  • Er zijn minder vervoersbewegingen nodig. Dat scheelt tijd en is duurzamer.
  • Het retourproces is korter. Je krijg dus eerder het statiegeld op je rekening terug.

De ervaringen van Rody Peters

De tarieven

Op dit moment stellen we Easy Returns beschikbaar op onze hub Aalsmeer. De tarieven voor de dienst Easy Returns (Aalsmeer) bedragen:
  • € 0,05 per logistiek middel (emmers (eventueel met rekken), dozen of trays)
  • € 2,00 per ladingdrager (stapelwagens, kooikarren, CC-containers of Deense karren)

Hoe kan ik mij aanmelden?

Heb je interesse in Easy Returns voor jouw logistieke middelen en ladingdragers op de hub Aalsmeer? Laat het weten via het Klant Contact Center, telefonisch bereikbaar via +31 88 789 89 89. Vervolgens nemen wij contact met je op.

Heb je interesse, maar zou je deze dienst liever in Rijnsburg of Naaldwijk afnemen? Laat het ons dan ook weten. Samen met jou kunnen we bepalen of we deze dienst opschalen op andere hubs. Ook dan kun je contact opnemen met het Klant Contact Center.