CC-containers

Een snelle levering aan uw klanten begint met de juiste logistieke middelen. Daarom zijn op al onze veilinglocaties CC-containers voor u beschikbaar. Deze smalle rolcontainers zijn vooral geschikt voor het vervoer van planten. U kunt deze containers eenvoudig ophalen en inleveren en betaalt alleen voor gebruik, eventuele opslag en handling.

Uw voordelen

  • Kwaliteit en voldoende aanbod op elke veilinglocatie
  • Makkelijk in gebruik en belading
  • Geen aanschaf- of onderhoudskosten

Wat kost het?

De CC-containers die u ophaalt bij één van onze veilinglocaties, zijn de eerste dag huurvrij. Na deze dag betaalt u een vast tarief voor gebruik, opslag en handling. Voor opslag geldt een 'vrije voet': u kunt gratis 22 onderstellen en 60 platen opslaan in een van onze depots.

De huur van uw CC-containers verrekenen we één keer per week.

Jaarlijks stelt Royal FloraHolland een piekperiode in tijdens de drukste aanvoerperiode in het jaar. In deze periode betaalt u geen opslagkosten, maar geldt wel een piektoeslag op het huurtarief. De data staan in het onderstaande tarievenverzicht.

Hoe werkt het?

Royal FloraHolland zorgt dat op elke veilinglocatie (ook Veiling Rhein-Maas en Hazerswoude-Dorp) voldoende CC-containers beschikbaar zijn. Een CC-container bestaat uit een onderstel met vier hoekstijlen en meerdere platen. Ook is de CC-container voorzien van een officieel CCTag5-label, een metalen CC-plaatje en een RFID-chip (Radio Frequency IDentification).

U kunt op iedere locatie CC-containers en bijbehorende platen ophalen of inleveren. Bij het ophalen heeft u een legitimatiebewijs nodig, een fustpas of een fustbonnenboekje.

U kunt CC-containers en platen administratief zelf overboeken via Logistieke middelen online of via een overboekingsformulier het ons laten doen. Hieraan zijn wel administratiekosten verbonden. Door dit overboeken houdt u het saldo CC-containers dat u in gebruik heeft, zo klein mogelijk. Dat scheelt u tijd en geld: u voorkomt onnodige opslag en hoeft CC-containers en platen niet fysiek heen en weer te rijden.

De CC-containers zijn eigendom van Container Centralen, een externe partij.

Snel naar