Royal FloraHolland | CC-containers

CC-containers

Een snelle levering aan klanten begint met de juiste logistieke middelen. Daarom zijn op al onze veilinglocaties CC-containers voor jou beschikbaar. Deze smalle rolcontainers zijn vooral geschikt voor het vervoer van planten. Je haalt deze containers eenvoudig op en je levert ze net zo makkelijk weer in. Je betaalt alleen voor gebruik, eventuele opslag en handling.

Jouw voordelen

  • Kwaliteit en voldoende aanbod op elke veilinglocatie
  • Makkelijk in gebruik en belading
  • Geen aanschaf- of onderhoudskosten

Wat kost het?

Voor de CC-containers die je ophaalt in een CC-depot op één van onze veilinglocaties betaal je de eerste dag geen vergoeding. Na deze dag betaal je een vast tarief voor gebruik, opslag en handling. Voor opslag geldt een 'vrije voet': je slaat gratis 22 onderstellen en 60 platen op in een van onze depots.

De gebruikersvergoeding (voorheen ‘huur’ genoemd) van de CC-containers verrekenen we één keer per week.

Jaarlijks stelt Royal FloraHolland een piekperiode in tijdens de drukste aanvoerperiode in het jaar. In deze periode betaal je geen opslagkosten, maar geldt wel een piektoeslag op de gebruikersvergoeding. De data staan in het onderstaande tarievenoverzicht.

Hoe werkt het?

Royal FloraHolland zorgt dat op elke veilinglocatie (ook Veiling Rhein-Maas) voldoende CC-containers beschikbaar zijn. Een CC-container bestaat uit een onderstel met vier hoekstijlen en meerdere platen. Ook is de CC-container voorzien van een officieel CCTag5-label, een metalen CC-plaatje en een RFID-chip (Radio Frequency IDentification).

Je kunt op iedere locatie CC-containers en bijbehorende platen ophalen of inleveren. Bij het ophalen heb je een legitimatiebewijs nodig, een fustpas of een fustbonnenboekje.

Je boekt CC-containers en platen administratief zelf over via Logistieke middelen online. Via een overboekingsformulier kun je het ons laten doen. Hieraan zijn wel administratiekosten verbonden. Door dit overboeken houd je het saldo CC-containers dat je in gebruik hebt, zo klein mogelijk. Dat scheelt tijd en geld: je voorkomt onnodige opslag en hoeft CC-containers en platen niet fysiek heen en weer te rijden.

De CC-containers zijn eigendom van Container Centralen, een externe partij.

Snel naar