Addie Groen Phalaenova 01

Milieuregistratie en milieucertificering

Een groene toekomst kweken we samen

Onze kwekers werken hard voor mooie, kwalitatieve producten waar consumenten blij van worden. Bloemen en planten die met respect voor mens en milieu worden geteeld. We willen als sector laten zien dat het goed zit met onze producten.

Heeft u vragen over milieuregistratie en milieucertificering?
Neem contact met ons op

Tegelijkertijd houden milieubewegingen en marktpartijen zoals retailers ons nauwlettend in de gaten, en verwachten we aanscherpingen van milieuwet- en regelgeving. Dit willen we voorblijven door als sector te laten zien dat het goed zit met onze producten. Een van de manieren waarop we dit kunnen doen is onze kwekers te stimuleren en te helpen zich te laten certificeren.

Royal Flora Holland Milieucertficaat

Nieuwsbericht: Vernieuwde aanpak Digitale milieuregistratie en milieucerificering

Royal FloraHolland kiest voor een vernieuwde aanpak voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. De nieuwe aanpak is gericht op stimuleren door kwekers te begeleiden en deelname makkelijker te maken, in plaats van te werken met sancties in de vorm van boetes en tijdelijke uitsluiting van de marktplaats.

Lees het volledige nieuwsbericht

Veelgestelde vragen

Aanbieders van milieucertificaten

MPS

MPS biedt een registratietool, certificerende instelling (CI) en milieucertificaat in één.

lees meer

GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. werkt samen met registratietools en certificerende instellingen (CI’s).

Lees meer

Internationaal

Wereldwijd voldoen de certificaten van MPS. Daarnaast zijn er een aantal andere certificaten die voldoen aan de eisen, namelijk certificaten van GLOBALG.A.P., KFC en Florverde.

Lees meer

Het Supportteam

Het Supportteam is opgericht om u persoonlijk te informeren over de keuzes voor digitale milieuregistratie en milieucertificering en u op weg te helpen. We begrijpen dat er veel informatie op u afkomt en het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daar helpt het Supportteam u graag mee.

Wij bieden u:

 • Informatie en inzicht om zelf een goed overwogen keuze te kunnen maken uit de twee aanbieders voor milieuregistratie en milieucertificering.
 • Persoonlijke begeleiding bij de aanmeld c.q. inschrijfprocedure bij een van de twee aanbieders.  


Het Supportteam is bereikbaar via ons Contact Center:

Duurzaamheid in de sierteeltsector

In onderstaande video leggen we in twee minuten uit wat het belang is van duurzaamheid in onze sector en welke rol digitale milieuregistratie en milieucertificering daarin speelt.

Royal Flora Holland MPS

MPS

In de MPS-ABC registratieomgeving doet u de digitale milieuregistratie. De CI MPS-ECAS voert hierop een audit uit. Op basis van de totale score krijgt uw bedrijf een MPS-kwalificatie: A+, A, B of C en bijbehorend certificaat.

Ook kunt u naast MPS-ABC het MPS-GAP-certificaat halen, waarbij GAP staat voor "Good Agricultural Practices". Met de combinatie van MPS-ABC en MPS-GAP voldoet u volledig aan de FSI-criteria.

Hoe gaat registreren en certificeren via MPS-ABC:

 • U vraagt een offerte aan via www.my-mps.com/mps-abc.
 • Na akkoord offerte start u met digitale milieuregistratie.
 • Na 13 aaneengesloten periodes van 28 dagen registreren en het succesvol afronden van de eerste audit door MPS-ECAS ontvangt u het MPS-ABC milieucertificaat.

Meer informatie vindt u op de website van MPS en MPS-ECAS.

Royal Flora Holland global gap

GLOBALG.A.P.

Kiest u voor milieuregistratie via GLOBALG.A.P.? Zo werkt het stap voor stap:

 • U schrijft zich in bij één van de registratietools die voldoet aan de FSI criteria. Deze vindt u op de website van GLOBALG.A.P.
 • Tegelijkertijd vraagt u een (of meerdere) offerte(s) aan waarna u één partij kiest:
 1. Control Union Certifications
 2. MPS-ECAS
 3. SGS
 • Na akkoord offerte schrijft de CI van uw keuze u in bij GLOBALG.A.P. voor de IDA-module. Hierna start u met digitale milieuregistratie bij uw registratie instelling .
 • Na zes maanden digitale milieuregistratie en een succesvolle audit door de CI van uw keuze, ontvangt u het milieucertificaat. Heeft u al GLOBALG.A.P. IFA FO-certificaat? Dan kunt u al na drie maanden digitale milieuregistratie een audit laten doen en certificeren voor de IDA-module.
 • U bent niet verplicht om al na zes respectievelijk drie maanden digitale milieuregistratie een audit te laten uitvoeren. U kunt er eventueel ook voor kiezen om later (tot 12 maanden) de audit te laten doen. Hierdoor betaalt u de auditkosten dus ook op een later moment.

Bezoek de website van MPS of GLOBALG.A.P. voor een actueel overzicht van alle aanbieders van registratietools en certificerende instellingen.

Royal Flora Holland MRC tabel internationaal

Internationaal

 • Naast MPS is nu de combinatie GreenlinQdata/ GLOBALG.A.P. beschikbaar voor België, Duitsland, Italië en Spanje. In Duitsland is ook de combinatie AKOLogic/GLOBALG.A.P. mogelijk. Onder het kopje "GLOBALG.A.P." en "MPS" op de website vindt u meer informatie en uitleg over hoe u kunt starten.
 • Naast MPS, is in Israël ook digitale milieuregistratie en milieucertificering mogelijk via GLOBALG.A.P. met een koppeling met één van de twee lokale digitale registratietools AKOLogic en FarmManager.
 • In Kenia en Colombia zijn KFC en Florverde het alternatief naast MPS.
 • In Ethiopië voldoet alleen MPS aan alle eisen. EHPEA werkt nog aan het koppelen van digitale milieuregistratie aan het milieucertificaat.
 • In overige landen is voorlopig alleen MPS beschikbaar. Kwekers in deze landen kunnen zich voor de digitale milieuregistratie en milieucertificering dan ook bij MPS melden.