Kwaliteitsbeleid klanten

Als klant wilt u kunnen vertrouwen op de juistheid van de kwaliteit- en sorteringsinformatie voor de klok. Kwekers zijn zelf verantwoordelijk voor het juist aanleveren van deze productgegevens. Royal FloraHolland keurt niet vooraf, maar handelt wel alle productreclamaties af. Om te waarborgen dat de productinformatie voor de klok alsmaar beter wordt, hanteren wij het kwaliteitsbeleid.

De maatregelen en diensten voor u op een rijtje.

Quality Index op de klok: hoe betrouwbaar is de informatie?

De Quality Index (QI) is voor klanten een hulpmiddel bij de selectie en inkoop van partijen. De QI toont de betrouwbaarheid van de kwaliteits- en sorteringsinformatie van een kweker op de klok. Dit geeft het percentage reclamaties van de afgelopen acht weken weer.

Indeling in klasses:

  • Klasse A: geen of minder dan 1 procent reclamaties.
  • Klasse B: 1 tot 5 procent reclamaties.
  • Klasse C: 5 procent of meer reclamaties.

Koopt u van een A-klasse kweker, dan bent u voor 99 procent zeker dat de kwaliteit- en sorteringsinformatie juist is. Ongeveer 80 procent van onze kwekers voert aan in klasse A.

Meld uw klachten altijd bij Productreclamatie

Constateert u kwaliteitsafwijkingen in de door u gekochte producten? Meld dit dan altijd bij Productreclamatie. Royal FloraHolland kan dan gericht actie nemen. Op basis van te hoge reclamaties in voorgaande dagen worden dagelijks gericht controles uitgevoerd in de aanvoer door Controle & Begeleiding. Klopt de informatie niet of zijn partijen niet marktwaardig, dan wordt op dat moment besloten het product niet te veilen. Op deze wijze verminderen we het aantal reclamaties en voorkomen we herhaling daarvan. Bovendien zorgen de medewerkers van Productreclamatie dat uw klacht snel wordt afgehandeld.

Meld niet-marktwaardige partijen bij het schouwen

Soms worden partijen aangevoerd die kwalitatief niet-marktwaardig zijn. Veilingmeesters lopen hier dan tegenaan tijdens het veilen. Zij mogen in die situaties besluiten om de partij niet te veilen. Komt u als klant bij het schouwen van de aanvoer partijen tegen die naar uw idee niet marktwaardig zijn? Geef dit dan door aan de afdeling Controle & Begeleiding.

Signalering partij-afwijking bij ernstige afwijkingen in een partij

Wilt u snel geïnformeerd worden als er een ernstige kwaliteits- of sorteringsafwijking in een door u gekochte partij wordt gemeld? Abonneer u dan op Signalering Partij-afwijking. Via deze dienst ontvangt u een sms met de melding.