Woonplant van de maand

Met de Woonplant van de maand zet Bloemenbureau Holland namens de leden van Royal FloraHolland iedere maand een woonplant in de schijnwerpers.

Hiermee wil Royal FloraHolland waarde toevoegen aan en onderscheidend vermogen versterken in de afzet van bloemen en planten om zo de marktpositie van haar leden te verbeteren. Het doel van deze campagne is consumenten laten herontdekken dat planten niet alleen een mooi interieurartikel zijn, maar dat planten je lekkerder doen voelen.

Deze campagne wordt in vier landen uitgevoerd: Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Ook de medewerkers van de veilingklok besteden aandacht aan de 'Woonplant van de maand' door middel van productpresentaties bij de Kloktribunes. Daar presenteren zij de Woonplant inclusief POS materiaal.

Diverse kopers en handelaren laten de 'Woonplant van de Maand' terugkomen op hun websites. Diverse cash & carry's communiceren de Woonplant van de Maand aan hun klanten door middel van productpresentaties.

De accountmanagers en productmanagers van Royal FloraHolland proberen nog meer kopers, handelaren en cash & carries aan te laten sluiten bij deze promotie.

De campagne op de winkelvloer

Bloemisten en tuincentra hebben de mogelijkheid om promotiemateriaal te downloaden van de BBH Site. Met dit materiaal kunnen zij op de winkelvloer aandacht geven aan de Woonplant van de maand.

Naast promotiemateriaal krijgen bloemisten en medewerkers van tuincentra achtergrondinformatie en verzorgingstips over het product. En dat helpt, want consumenten zijn steeds vaker geïnteresseerd in het verhaal achter het product.