Bloemenagenda

Samen met Bloemenbureau Holland en andere ketenpartners, heeft Royal FloraHolland de Bloemenagenda geïntroduceerd. Het doel van de Bloemenagenda is bloemen beter 'Top of Mind' van de consument te krijgen.

Heeft u interesse?
Ga naar de Bloemenagenda

De consument wordt via de Bloemenagenda verleid met bloemen. Dat moet leiden tot een grotere vraag naar bloemen. En dat resulteert uiteindelijk tot meer verkoop in de keten.

Beleving consument en seizoenen centraal

  • De vier seizoenen staan centraal in de Bloemenagenda. Daarom staan de bloemen gesorteerd op het seizoen waarin ze volop verkrijgbaar zijn en wanneer ze actueel zijn in de perceptie van de consument. Deze hoofdbloemen combineren we met andere bloemen, om zo te inspireren om een mooi divers boeket samen te stellen.
  • De bloemen vormen een interessante mix van jaarrond- en seizoensbloemen. De keuze voor de bloemen is gemaakt op basis van populariteit, beschikbaarheid en het belang van kwekers en handel.
  • De Bloemenagenda biedt de consument en de keten het verhaal van de (hoofd)bloem, mooie beelden en een hoop inspiratie.
  • Bloemenbureau Holland, de VBW, Royal FloraHolland en de ketenpartners, willen met de Bloemenagenda de verschillende schakels in de keten inspireren, informeren en verrassen met bloemen en hun verhaal. Een identiek verhaal met dezelfde boodschap, specifiek voor elke doelgroep (de verschillende schakels in de keten).