Elkaar op de hoogte houden

Retail nieuwsupdate

Welke opvallende ontwikkelingen zijn er binnen de retail? Retail Services Consultant Daniël Pinkse neemt je mee in de veranderingen van de afgelopen periode.
Royal Flora Holland Daniel Pinkse
Consultant Retail Services Daniël Pinkse
Elk kwartaal geef ik je graag een korte samenvatting van ontwikkelingen in Retailland. Ontwikkelingen die direct of indirect invloed kunnen hebben op onze bloemen- en plantencategorie. Ik benoem een aantal highlights van de afgelopen periode. Ontwikkelingen genoemd bij bepaalde retailers zouden zomaar een spin-off kunnen zijn bij andere partijen. Volg daarom ook ontwikkelingen bij andere productgroepen. Wat vandaag nog ver van je bed lijkt, is morgen realiteit voor bloemen en planten.

Albert Heijn, Picnic & Hello Fresh

P3 hoofdfoto Picnic Steven Thijssen 3 640x360
De nieuwe bus van Picnic. Foto: Distrifood.nl
AH is bezig met elektrische oplossingen. Zo rijden er nu elektrische wagentjes rond in de regio Amersfoort. Picnic is toe aan de tweede versie van hun elektrische bezorgbus. Iets groter en met meer actieradius. De komende jaren zullen er waarschijnlijk nog meerdere voorbeelden op de wegen verschijnen van elektrificatie. De eerste elektrische Hello Fresh Mercedes busjes zijn ook gezien dus de verwachting is dat het binnen een aantal jaar niet meer kan om met een dieselbus te bezorgen.

Einde tijdperk DEEN

DEEN
DEEN via YouTube.com (kanaal van DEEN Supermarkten)
De afgelopen weken zijn een behoorlijk aantal DEEN winkels omgebouwd naar AH, DEKA of VOMAR. De bloemen- en plantenkampioen supermarkt DEEN is nu helemaal verdwenen uit het straatbeeld. Voor onze sector ontzettend jammer. DEEN is vele jaren het uithangbord geweest en het bewijs dat het mogelijk is om veel bloemen en planten te verkopen in een supermarkt. De categorie is altijd een onderdeel geweest van de formule DEEN en was een vaste waarde van de winkel.

Jumbo België

JUMBO BE
Opening van de 14 Jumbo in België. Foto van Nieuwsblad.be
Er is weer een filiaal geopend in België. Er zijn er nu veertien en er volgen er nog meer. Nummer veertien is extra bijzonder omdat het de eerste franchise Jumbo is in België. Binnenkort wordt de tweede franchisewinkel geopend.

Ympa

YMPA
Foto: Ympa.be
Ruim een jaar geleden is er een mini-tuincentrum midden in de stad Gent geopend. Een winkel die als filosofie heeft om mens en de natuur met elkaar te verbinden. Het assortiment wordt gekweekt door een aantal Nederlandse en Belgische kwekers die samen lid zijn van de coöperatieve vennootschap The Green Community. Zonder chemie, plastic en waar mogelijk lokaal, worden de producten gemaakt. Er is tot heden één winkel, maar de ambitie is om er in de toekomst een keten van winkels van te maken.

Contact me!

Heb je vragen over ontwikkelingen? Neem dan gerust contact met me op. Stuur een email of bel me via +31 (0)6 53 71 73 91. Ik denk graag met je mee!